Дистрикт
Занимљивости

КУЋА ИЗ БАЈКЕ УСРЕД ШАПЦА ПРОЛАЗНИКЕ ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА

Брачни пар Димитријевић из Шапца, већ скоро петнаест година украшава кућу и двориште тако да у време празника привлачи пажњу пролазника, а нема дана да код њих не долазе деца да се фотографишу поред новогодишње расвете.

Двориште Димитријевића мами осмехе (Фото: Дистрикт)

Ово је кућа из бајке. На стотине лампица, звезда, пахуља и украсног дрвећа привлачи пажњу пролазника у Улици Проте Смиљанића, а бајковито украшено двориште мами осмехе свима који пролазе поред ове куће. Баш такву су домаћини видели путујући по свету и пожелели да и они имају свој мали рај. Још веће задовољство осетили су када је њихов дом постао омиљено место деци.

Врата најсвечанијег дворишта у граду свима су отворена (Фото: Дистрикт)

– Бар ових дана човек се осећа као дете и гледати то задовољство деце мислим да је нешто најлепше –
каже Зорица Димитријевић, власница најлепше украшене куће у Шапцу.

Сви детаљи пажљиво су бирани (Фото: Дистрикт)

На стотине метара украсних лампица прекрило је сваки кутак куће и дворишта, а ирваси, Снешко Белић, Деда Мраз и разне фигуре које сијају у свим бојама, пронашли су своје место у украшеном дворишту. И ове године, новогодишња расвета засијала је тачно у пет, а за паљење била су задужена деца из комшилука.

Амбијент који поправља расположење (Фото: Дистрикт)

– Том приликом смо имали групу дечице којима сам јавила па су дошли да пустимо заједно осветљење, па смо ми наштеловали да то буде у пет, с тим што су они мислили да је потребно да буду добри да би Деда Мраз пустио, па су се онда пресабирали да ли су били добри или не, тако да је то деловало као нека фешта са слаткишима у дворишту – прича Зорица, заслужна за ову невину дечју срећу, која сваке године почиње у тачно заказано време.

Јединствена новогодишња атракција прерасла је у традицију (Фото: Дистрикт)

Расвету купују у иностарнству, где ради супруг, а сваке године додају по неки датаљ, који им је подједнако драг.
– И ја сам као деца, све фигуре су ми омиљене, сваке године се осећам као да је то тек први пут. Тако да и Деда Мразеви и ирваси, саонице и коњићи, звезде, звездице, све то даје одређену чаролију – каже она.

Најмлађи се највише радују овој чаролији (Фото: Дистрикт)

Тајмери су подешени тако да се све пали у исто време. Петнаест дана траје украшавање дворишта и куће, а исто толико потребно је да се све након празника врати на свој место. Ипак, није им ништа тешко када се буде у својој кући из снова и виде задовољство људи који овде долазе.

Своју срећу најрадије деле са другима (Фото: Дистрикт)

– Синоћ смо сликали телефоном, па смо дошли вечерас да видимо и да се прошетамо Филип и ја. Прелепо изгледа, ово је кућа из снова, као што гледамо на телевизији у неким другим земљама – прича Верица Гајић, бака која је довела унука у обилазак ове новогодишње бајке у Улици Проте Смиљанића.

Чаролија која прија и одраслима (Фото: Дистрикт)

Сваке године распоред декорације је другачији. Њихове жеље су једноставне, јер како кажу, за срећу је потребно мало, за осмех још мање, а они умеју да га измаме сваком ко прође овом улицом у Шапцу.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима