Distrikt
U fokusu

POVEĆAVA SE BROJ TESTIRANIH U MAČVANSKOM OKRUGU

U Mačvanskom okrugu danas je uzeto 9 uzoraka za testiranje na korona virus i to 4 iz Šapca, 3 iz Loznice, 1 iz Krupnja, 1 iz Bogatića. Jedan pacijent je hospitalizovan. Juče, 25.03.2020.godine uzeta su 4 uzorka i to od osoba iz Prnjavora, Duvaništa po jedan i dva iz Šapca.
Zaključno sa 25.03. testirno je petnaest pacijenata i svi obrađeni rezultati negativni su na korona virus. Rezultati danas uzetih uzoraka se čekaju.
Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 29 osoba sa i bez rešenja sanitarne inspekcije. Oni imaju samoizolaciju u trajanju od 14 i 28 dana. Svi su bez tegoba.
Veći broj naših sugrađana je pod nadzorom 28 dana.
Pod zdravstvenim nadzorom je na Mačvanskom okrugu 1434 osoba.

Prati se situacija u celom okrugu

Nadležni prate situaciju u celom okrugu, kao i primenu mera zaštite.
– Na inicijativu načelnika Mačvanskog okruga, danas smo obišli zdravstvene ustanove na teritoriji Grada Loznica – Opštu bolnicu i Dom zdravlja, kao i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Banji Koviljači. Održali smo sastanak sa Komandantom štaba za vanredne situacije gradonačellnikom Loznice Vidojem Petrovićem i direktorima zdravstvenih ustanova, i izvršili obilazak radi provere preventivnih aktivnosti i spremnosti da se odgovori na prijem COVID19 pozitivnih pacijenata – kaže dr Branko Vujković, direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Svideo vam se tekst?