Дистрикт
У покрету

ПОСЛОВИ НА ЊИВИ НЕ МОГУ ДА ЧЕКАЈУ КРАЈ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

Док су за време најдужег полицијског часа градови пусти, њиве су пуне. Таква слика је у плодној Мачви, где пољопривредници користе лепо време да обаве што више пољских послова, јер им је Влада дозволила да раде на својим поседима током полицијског часа, уколико су на трактору. Они обећавају да ће ове године бити хране за све.

Само трактори на путу (Фото: Дистрикт)

Време је идеално, па сетва кукуруза, како је и планирано, може да почне. На друмовима су само трактори. Њихови власници раде важан посао, али имају још важнију поруку.
– Само здравље, то је битно, а остало ће све доћи – каже Драгомир Макевић из Дреновца.

Са маском и на њиви (Фото: Дистрикт)

Зато су кренули, јер и календар то показује. Одлагати не би ваљало, јер би то могло да се одрази на смањење приноса.
– Мора да се спреми све за кукурузе, да се посеје, има много људи који раде. Хране ће бити као и до сад, није проблем никакав – каже Жељко Дрезгић из Штитара и додаје да ће се за то побринути мушкарци, како и доликује, док домаћице на селу не излазе из куће, осим у обавезне набавку.

Хране ће бити као и обично (Фото: Дистрикт)

Без обзира на све, иако су сами, са собом носе маске и док обрађују њиве. Користе лепо време да што више ураде од пољских послова.
– Временски услови не маре за корону. Носимо маску и у трактору, иако смо сами, поштујемо правила јер и нама је у интересу да се заштитимо – прича Макевић.
Сви су задовољни одлуком Владе јер су добили дозволу да током викенда раде на њивама уз услов да су на тракторима.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима