Дистрикт
Друштво

ОД 36 ПОЗИТИВНИХ НА ВИРУС У ШАПЦУ, 11 УПУЋЕНО НА САЈАМ, ОСТАЛИ У ЗЕМУНСКОЈ БОЛНИЦИ

Од 36 лица који су у Шапцу регистровани као позитивни на корона вирус, 11 је упућено на Сајам, а остали су у болници у Земуну. Општа болница у Шапцу ради пуним капацитетом и очекује долазак инфектолога из Сремске Митровице, саопштено је данас на конференцији за медије Штаба за ванредне ситуације Шапца.
Након састанка здравственог тима Штаба за ванредне ситуације потврђена су 134 контакта заражених лица, а евидентирање се наставља како би се прекинуо ланац заразе. Такође, јуче је потврђено 17 новозаражених и сви су имали контакт са раније оболелима.

Појачано тестирање показује већи број оболелих (Фото: Дистрикт)

Све већи број тестирања показује и већи број оболелих, а захтев Београда је да сви који се шаљу у престоничке болнице претходно буду тестирани на Ковид-19.
Код осам запослених у инфективном одељењу Опште болнице потврђено је присуство вируса, па су у ово одељење прераспоређени здравствени радници из других служби који раде на пријему пацијената одакле их даље упућују у Београд. У вези са тим очекује се долазак инфектолога из Сремске Митровице.
Градоначелник и командант Штаба Небојша Зеленовић најавио је повећане мере надзора због очекиваних гужви пред Ускрс. Нагласио је да је ситуација у Шапцу крајње озбиљна и да је неопходна солидарност и одговорност свих грађана.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима