Distrikt
Društvo

OD 36 POZITIVNIH NA VIRUS U ŠAPCU, 11 UPUĆENO NA SAJAM, OSTALI U ZEMUNSKOJ BOLNICI

Od 36 lica koji su u Šapcu registrovani kao pozitivni na korona virus, 11 je upućeno na Sajam, a ostali su u bolnici u Zemunu. Opšta bolnica u Šapcu radi punim kapacitetom i očekuje dolazak infektologa iz Sremske Mitrovice, saopšteno je danas na konferenciji za medije Štaba za vanredne situacije Šapca.
Nakon sastanka zdravstvenog tima Štaba za vanredne situacije potvrđena su 134 kontakta zaraženih lica, a evidentiranje se nastavlja kako bi se prekinuo lanac zaraze. Takođe, juče je potvrđeno 17 novozaraženih i svi su imali kontakt sa ranije obolelima.

Pojačano testiranje pokazuje veći broj obolelih (Foto: Distrikt)

Sve veći broj testiranja pokazuje i veći broj obolelih, a zahtev Beograda je da svi koji se šalju u prestoničke bolnice prethodno budu testirani na Kovid-19.
Kod osam zaposlenih u infektivnom odeljenju Opšte bolnice potvrđeno je prisustvo virusa, pa su u ovo odeljenje preraspoređeni zdravstveni radnici iz drugih službi koji rade na prijemu pacijenata odakle ih dalje upućuju u Beograd. U vezi sa tim očekuje se dolazak infektologa iz Sremske Mitrovice.
Gradonačelnik i komandant Štaba Nebojša Zelenović najavio je povećane mere nadzora zbog očekivanih gužvi pred Uskrs. Naglasio je da je situacija u Šapcu krajnje ozbiljna i da je neophodna solidarnost i odgovornost svih građana.

Svideo vam se tekst?