Дистрикт
Занимљивости

„НИСТЕ ЗНАЛИ“: У СРБИЈИ ПОСТОЈИ ПОРТАЛ – ШАБАЧКИ „ДИСТРИКТ“, КОЈИ ОБЈАВЉУЈЕ САМО ЛЕПЕ ВЕСТИ

Јавна група „Нисте знали“ са занимљивостима из читаве Србије, која на Фејсбуку окупља готово 460.000 чланова, препознала је шабачки портал Дистрикт као једини у земљи који објављује лепе и позитивне приче. Од неколико прегледа до неколико стотина хиљада „кликова“ био је пут који је портал прешао за 7 година постојања. Данас се Дистрикт чита и далеко ван Мачванског округа, а доказ је ово симпатично онлајн признање.

Страница која објављује само посебне приче (Фото: принтскрин „Нисте знали“)

Објаву са странице „Нисте знали“ преносимо у целини:

Да ли сте знали да у Србији постоји портал који објављује само лепе вести?!

Реч је о онлине медију Дистрикт из Шапца који објављује садржаје о образованим младим људима, истакнутим појединцима, дометима талентованих, вредних и честитих људи, као и о историји градова и општина у Мачванском округу. Текстови се објављују на ћирилици и садрже истраживачки приступ.

Група броји скоро пола милиона чланова из целе земље (Фото: принтскрин „Нисте знали“)

Портал Дистрикт основала је 2017. године новинарка Мирјана Чворић Губелић, добитница престижних новинарских награда и признања, желећи да докаже да постоји читалачка публика за овакву врсту садржаја. Иако је, како и сама каже, од почетка веровала у успех своје идеје, није је обесхрабрило чак ни када су њене вести имале по неколико читалаца. Данас, када поједине текстови и објаве стигну до 800.000 пратилаца на друштвеним мрежама, она каже да је доказала да лепе приче увек нађу пут до читалаца, и да је у Србији много оних који не пристају да их заведу бомбастични наслови и вести упитног садржаја.

– Показали смо да људи ипак воле топле људске приче, текстове о дометима успешних, али и чланке о наочитим Шапчанима, историји свог лепог града и општина у окружењу. Приче које нас чине бољим, хуманијим и културнијим победиле су бомбастичне наслове и веома често упитне садржаје који живе за кликове и лајкове. Честитам читаоцима који су показали да их красе врлине, попут разумевања и поштовања вредности. Нисам се обогатила од новинарства, али могу да будем сасвим спокојна јер Дистрикт живи и поред тога што доноси само лепе вести, а то је за мене најлепша вест у мору оних које настоје да нас паралишу чим прогледамо – казала је Мирјана Чворић Губелић.

Људи воле топле људске приче (Фото: принтскрин „Нисте знали“)

Због оваквих признања публике, портал Дистрикт наставиће да ради још енергичније и боље.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима