Дистрикт
У фокусу

Majke velikog srca pripremile božićne poklone za decu bez majki

“Ja sam svaki Božić čekala bez majke. Držala sam u rukama kolač koji nije uspeo, razmišljajući da li da ga pojedem ili da ga bacim. Gledala bih dugo u prazno mesto za stolom, tamo gde bi trebalo da sedi ona”, priča jedna danas veoma uspešna i humana majka.

Žene majke za decu bez majki

Da li samo zbog toga, ili što je njeno srce meko i toplo, ona razume i oseća šta znači život bez majke. Ovog Božića, sa svojim prijateljicama, odlučila je da pripremi slatkiše za decu bez majki. Osam hrabrih žena iz Šapca želelo je da i oni imaju sve ono što će za Božić imati njihova deca.
“Kada se prvi plamen badnjaka upali i iskrice polete ka nebu, znamo da ce zvezde sijati sjajnije i jače jer našim doprinosom bar na trenutak misli će skrenuti sa puta praznine i pogleda na praznu stolicu Božićne trpeze. Oni su deca bez majke, iz socijalno ugroženih porodica, koja će danas dobiti poklon od nas, a mi ćemo, nadamo se, biti primer drugima i sigurno srećnije, uz našu decu provesti praznik jer znamo da smo nekome bar na trenutak izmamile osmeh”, poruka je koja prati ovu plemenitu misiju.

Medenjaci, torte, mafine i druge slatke čarolije

Porodice su pronašli uz pomoć humanitarne organizacije. Svaka od šest porodica dobila je po paket medenjaka, paket mafina, paket krofnica, komad garderobe ya svako dete, tortu, božićnu dekoraciju sa badnjakom i svećom.

Po prvi put imaće i božićnu dekoraciju

Nisu želele da im se pominju imena, verujući da dobra dela treba činiti u tajnosti. One su učinile da život dece bez majki bar na trenutak bude lepši. Ulepšale su jedan dan u životu petnaest tužnih mališana, želeći samo jedno, da osete radost praznika u kojima nedostatak porodice najviše boli. Ljubav nisu mogle da spakuju, iako bi im i nju najradije dale. Ono što su mogle, poslale su u usamljena dečja srca.

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима