Дистрикт
Друштво

Rašići, heroji za malog heroja

Šabački rukometaš Đorđe Rašić i njegovi sinovi, poznati sportisti, organizovali su nekoliko humanitarnih akcija kako bi pomogli Matiji Radukiću, dvoipogodišnjem dečaku iz ovog grada kojem je zbog raka odstranjen jedan bubreg. Humanitarne akcije nastavljaju i dalje jer je teško obolelom dečaku samo za lekove mesečno potrebno dvestotine šezdeset hiljada dinara.

Đorđe i Matija (Foto: J. Gubelić)

Jedan uzvik, nalik vrisku sreće, sve je što je uspeo da nam kaže Matija. Da može da govori možda bi nam rekao šta ga sve boli, a to bi potrajalo.
“Matija nema jedan bubreg koji mu je izvađen jer je imao rak. Ima tuberkulozu i nedavno su lekari rekli da ima senku na plućima, za šta nisu sigurni od čega potiče. On ništa ne jede, osim mleka, a prima svaki dana jaku terapiju”, priča majka Danijela Radukić.

Rašići sa Matijom (Foto. J. Gubelić)

Da pomogne, odmah se javio proslavljeni rukometaš Đorđe Rašić, koji je sa svojim sinovima, vrhunskim sportistima organizovao humanitarne teniske mečeve.
“On ne moze da putuje, igra se, jede, druži se i uživa u svom detinjstvu, za njega ne postoji sutra, njemu je sve danas jer sutra možda i ne dočeka, teško je bolestan, ne dozvolimo da ga izgubimo, a ne pomognemo. Dođite svi vi moji fb prijatelji u tenis klub kod Velikog parka STARI GRAD, organizujemo ceo dan humanitarno druženje, popijte bar jedno piće a taj novac ići će za malog Matiju. Budimo humani, jer naše malo njemu će biti sve”, poručio je tada Rašić.

Najsigurniji je u njihovom zagrljaju (Foto: J. Gubelić)

Ali, tu se ne zaustavlja jer samo za lekove porodici je mesečno potrebno 260.000 dinara.
“Ja ću organizovati bar još dve akcije da mu se pomogne. Javili su se mnogi, među njima i Miroslav Đukić, i dali novac. Moji prijatelji sportisti iz celog sveta šalju novac. Verujem da ćemo uspeti, ali njima je novac stalno potreban”, kaže Đorđe.
Matija to oseća, pa se od Đorđa, Aleksandra i Davida ne odvaja.
“Najviše se vazao za Đola. Od njega se ne odvaja, mada i nama rado ide u ruke. Stvarno je teška situacija. Molim sve koji su u mogućnosti da pomognu ovom divnom dečaku”, kaže Aleksandar Rašić.

Borba za život (Foto: J. Gubelić)

Majka je na bolovanju jer mora da se brine o dečaku. Otac je bez posla, pa im je svaka pomoć dobro došla.
“Ja se nadam da ćemo skupiti sredstva da mu omogućimo najbolje lekove. Nadam se da ćemo uspeti”, kaže David Rašić.
Matija ne ispušta reket. Možda bi mogao biti i vrhunski teniser da mu je budućnost izvesnija. Za sada se bori za život.
Svi koji žele da pomognu bolesnom dečaku, mogu to učiniti uplatom sredstava na račun broj 160-5310200107699-16, banka Intesa, na ime Radukić Danijele, majke malog Matije.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима