Distrikt
Društvo

KOMUNALNI MILICAJAC U AKCIJI SA ROBUSNIM ZAŠTITNIKOM

Prava drama odvijala se juče u blizini Starog grada u Šapcu, kada je pas rase Kane Korso, bez pratnje vlasnika, počeo da nasrće na prolaznike. Zahvaljujući pribranosti komunalnog milicionera koji se sasvim slučajno našao na ovom mestu, pas je uhvaćen i niko nije povređen. Komunalni milicioner sa psom koji važi za dobroćudnog, što ne odaje njegov izgled jer dostiže visinu i do 70 centimetara, a težinu do 50 kilograma, sačekao je službu ZOO higijene koji su ga ubrzo smestili u šabački azili Javno komunalnog preduzeća ,,Stari Grad.”

Hranio ga štapićima dok nije stigla služba

-Celokupna situacija bila je spontana. Nalazio sam se u automobilu, na putu za kancelariju. Stajao sam na semaforu kada sam video da mi jedan momak iz auta rukom daje neki znak, ali nisam dobro video na šta mi tačno pokazuje. U tom trenutku bio sam potpuno zbunjen. Tada sam video kako pas pretrčava ulicu i trči ka Starom gradu. Na nesreću, tu je profesor fizičkog iz ekonomske škole šetao devojke i dečake koji su imali čas fizičkog vaspitanja. Deca su uplašeno počela da vrište, jer ipak, veliki je pas. On je primetio galamu, gužvu, verovatno je tražio hranu i krenuo je da nasrće na devojčice. Krenuo sam za njim, da ga dozovem. Sreća, u kaseti sam imao štapiće, i dao sam mu da jede. Malo po malo, prišao mi je a jedan prolaznik dodao mi je lanac. Posle par minuta smo ga vezali i sačekao sam službu da dođe i preuzme ga – ispričao je Filip Stepanović.
Rasni pas, koji izgleda odnegovano, na sebi nije imao ni ogrlicu ni čip.
-Nije imao ništa na sebi. Ja sam probao da ga čipujem, ali on nije imao čip. Narednih 15 dana biće u šinterskoj službi i ostaje u vlasništvu Javno komunalnog preduzeća ,,Stari grad” ukoliko se vlasnik ne pojavi. Biće, naravno, vakcinisan, čipovan i sterilisan, a ukoliko se vlasnik ne pojavi, neko će ga sigurno udomiti. Jedan od prvih znakova da pas nije lutalica jeste to što mu je rep kupiran, tako da je moje mišljenje da se on ipak nalazi u nečijem vlasništvu – kaže komunalni milicajac.
Predstoje nam lepi dani i toplo vreme a samim tim je više ljudi na ulici. Ukoliko se dogodi ista ili slična situacija, Filip Stevanović poziva građane da se obrate službi ZOO higijene ili komunalnoj policiji, ali ipak ono što svaki vlasnik psa treba da uradi jeste da svom ljubimcu obezbedi povodac kao i korpu kako bi sprečili da se ovako nešto ponovo desi.

Svideo vam se tekst?