Дистрикт
Друштво

КОМУНАЛНИ МИЛИЦАЈАЦ У АКЦИЈИ СА РОБУСНИМ ЗАШТИТНИКОМ

Права драма одвијала се јуче у близини Старог града у Шапцу, када је пас расе Кане Корсо, без пратње власника, почео да насрће на пролазнике. Захваљујући прибраности комуналног милиционера који се сасвим случајно нашао на овом месту, пас је ухваћен и нико није повређен. Комунални милиционер са псом који важи за доброћудног, што не одаје његов изглед јер достиже висину и до 70 центиметара, а тежину до 50 килограма, сачекао је службу ЗОО хигијене који су га убрзо сместили у шабачки азили Јавно комуналног предузећа ,,Стари Град.“

Хранио га штапићима док није стигла служба

-Целокупна ситуација била је спонтана. Налазио сам се у аутомобилу, на путу за канцеларију. Стајао сам на семафору када сам видео да ми један момак из аута руком даје неки знак, али нисам добро видео на шта ми тачно показује. У том тренутку био сам потпуно збуњен. Тада сам видео како пас претрчава улицу и трчи ка Старом граду. На несрећу, ту је професор физичког из економске школе шетао девојке и дечаке који су имали час физичког васпитања. Деца су уплашено почела да вриште, јер ипак, велики је пас. Он је приметио галаму, гужву, вероватно је тражио храну и кренуо је да насрће на девојчице. Кренуо сам за њим, да га дозовем. Срећа, у касети сам имао штапиће, и дао сам му да једе. Мало по мало, пришао ми је а један пролазник додао ми је ланац. После пар минута смо га везали и сачекао сам службу да дође и преузме га – испричао је Филип Степановић.
Расни пас, који изгледа однеговано, на себи није имао ни огрлицу ни чип.
-Није имао ништа на себи. Ја сам пробао да га чипујем, али он није имао чип. Наредних 15 дана биће у шинтерској служби и остаје у власништву Јавно комуналног предузећа ,,Стари град“ уколико се власник не појави. Биће, наравно, вакцинисан, чипован и стерилисан, а уколико се власник не појави, неко ће га сигурно удомити. Један од првих знакова да пас није луталица јесте то што му је реп купиран, тако да је моје мишљење да се он ипак налази у нечијем власништву – каже комунални милицајац.
Предстоје нам лепи дани и топло време а самим тим је више људи на улици. Уколико се догоди иста или слична ситуација, Филип Стевановић позива грађане да се обрате служби ЗОО хигијене или комуналној полицији, али ипак оно што сваки власник пса треба да уради јесте да свом љубимцу обезбеди поводац као и корпу како би спречили да се овако нешто поново деси.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима