Distrikt
Društvo

ISPRAĆENI PRVI MEDICINSKI RADNICI IZLEČENI OD KOVIDA (VIDEO)

Uz aplauze i čestitke ispraćeni su prvi izlečeni medicinski radnici, koji su u Specijalnoj rehabilitacionoj bolnici u Banji Koviljači, sa lakšim simptomima ili asimptomatskim stanjem bili smešteni na lečenje od Kovida 19. U grupi koja je puštena na kućnu negu su najranije primljeni medicinski radnici iz beogradskih zdravstvenih ustanova Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje, KBC Zemun i sa Ginekološko akušerske klinike Narodni front.
Od 66 radnika, među kojima su uglavnom medicinske setre i lekari, 13 je otpušteno kući a svaki dan radi se retestiranje onih koji se ovde oporavljaju. Među njima je i nekoliko Šapčana.
Da bi izrazila zahvalnost i pomogla da se što brže oporave, Vlada Srbije je banje sa savremeno opremljenim rehabilitacionim centrima opredelila za lečenje onih koji su pokazali hrabrost za nesebičnu borbu u prvim redovima. Ovde su, prema odlukama republičkog Kriznog štaba za suzbijanje Kovida 19, bili smešteni zdravstveni radnici, zaposleni u zdravstvenim ustanovama, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su zaraženi lakšim oblikom korona virusa, tokom vršenja radne obaveze.

 

Svideo vam se tekst?