Дистрикт
У фокусу

РУСКИ СТРУЧЊАЦИ СА ШАБАЧКИМ МЕДИЦИНАРИМА У БОРБИ ПРОТИВ КОВИДА

Општу болницу „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу посетила је екипа војно-медицинских стручњака Армије Русије. Како се наводи у саопштењу Опште болнице, на радном састанку гостујућој делегацији пренете су детаљне информације о епидемиолошкој ситуацији и организационо-техничким и другим мерама, предузетим у складу са захтевима ресорног министарства, а договорени су и нови заједнички кораци.

Задовољни организацијом у болници (Фото: Општа болница Шабац)

Најважнија тачка посете јесте сагледавање ситуације на терену и обилазак свих пунктова. У обилазак зона на такозваном „путу“ који предвиђа протокол о болничком пријему и збрињавању пацијената, који су претходно прошли тријажни преглед Ковид амбуланте Дома здравља, спроведена је екипа армијских специјалиста предвођена епидемиологом, а њу су чинили још инфектолог, пулмолог, анестезиолог, хирург и медицинска сестра.

На радном састанку договорене нове мере (Фото: Општа болница Шабац)

У отвореном разговору, наводи се у саопштењу болнице, вођа руског тима изразио је задовољство виђеним и истакао да је шабачка болница једна од репрезентативнијих што се тиче организационо-просторних решења и такозваних путева инфицираних пацијента, у односу на многе установе које су до сада обишли. Он је, такође, похвалио  професионалност и посвећеност запослених који су на првој линији одбране.
Најављено је да ће представници руске јединице за радиолошко-хемијско-биолошку заштиту наредних дана доћи у Шабачку болницу ради обављања третмана прилазне инфраструктуре у кругу болнице и дела Службе за интерне болести, која је претворена у „сиву“ зону намењену асимптоматским и пацијентима са благом клиничком сликом.

Учествоваће у уређењу приступних зона (Фото: Општа болница Шабац)

Ово је једна од шест оперативних екипа које од почетка месеца бораве у Србији у мисији помоћи здравственим установама кроз размену искустава и ангажовања технике и опреме у борби против ширења вируса корона.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима