Дистрикт
Друштво

ИСПРАЋЕНИ ПРВИ МЕДИЦИНСКИ РАДНИЦИ ИЗЛЕЧЕНИ ОД КОВИДА (ВИДЕО)

Уз аплаузе и честитке испраћени су први излечени медицински радници, који су у Специјалној рехабилитационој болници у Бањи Ковиљачи, са лакшим симптомима или асимптоматским стањем били смештени на лечење од Ковида 19. У групи која је пуштена на кућну негу су најраније примљени медицински радници из београдских здравствених установа Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње, КБЦ Земун и са Гинеколошко акушерске клинике Народни фронт.
Од 66 радника, међу којима су углавном медицинске сетре и лекари, 13 је отпуштено кући а сваки дан ради се ретестирање оних који се овде опорављају. Међу њима је и неколико Шапчана.
Да би изразила захвалност и помогла да се што брже опораве, Влада Србије је бање са савремено опремљеним рехабилитационим центрима определила за лечење оних који су показали храброст за несебичну борбу у првим редовима. Овде су, према одлукама републичког Кризног штаба за сузбијање Ковида 19, били смештени здравствени радници, запослени у здравственим установама, припадници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране и Војске Србије, који су заражени лакшим обликом корона вируса, током вршења радне обавезе.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима