Дистрикт
Друштво

ПЕТ ПАРОВА ДОБИЛО БЛИЗАНЦЕ – ТО СЕ НЕ ПАМТИ У ЛОЗНИЧКОМ КРАЈУ

Да живот ипак побеђује, доказ стиже из Лознице. У овом крају, током ванредног стања пет парова добило је близанце. Бебе ће од града добити посебне поклоне, а да би подстакли наталитет, у Лозници, која је сада добитник признања “Златна колевка”, наставиће са мерама популационе политике.

Поносни родитељи (Фото: Дистрикт)

Алексу и Машу родитељи су чекали пуних осамнаест година. После дуге и неизвесне борбе, неуспехе, разочарање и сузе, заменио је дечији осмех за који сада живе.
– Срећа је неизмерна, то не може да се опише речима, мора да се доживи тако нешто да би могло да се објасни. И до сада сам била испуњена, а сада сам потпуна – каже Данијела Тадић, мајка новорођенчади.

За десет дана пет пари близанаца (Фото: Дистрикт)

Када су се највише радовали, стигло је ванредно стање, али околности у којима су се нашли, нису много утицале на бескрајну срећу.
– Фокусирани смо на њих, само о њима мислимо, то нам је најважније. Не знамо ни који је дан, само да њима буде добро – прича отац Душан Тадић.

Од почетка ванредног стања рођено 106 беба (Фото: Дистрикт)

Али, ту није крај лепим вестима. У исто време рођено је толико парова близанаца, што се не памти у лозничком крају.
– Од почетка ванредног стања у Лозници је рођено 106 беба. А само у протеклих неколико дана 5 породица је добила близанце. То је вест која нас је посебно обрадовала – истиче Тања Глишић Матић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Специјални поклони за бебе (Фото: Дистрикт)

Због мера популационе политике, Покрет “Три плус” доделио је Лозници признање “Златна колевка”. А за све парове близанаца који су рођени у ванредном стању град је припремио посебне поклоне.
– У једом ужасном времену, водећи ову борбу са невидљивим непријатељем, можемо са задовољством да констатујемо – овде је победио живот – напомиње Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

Јелена и Драган такође очекују близанце (Фото: Дистрикт)

Побеђиваће и даље, и у дому Јелене и Драгана, који такође чекају близанце.
– Чекамо два дечака, половином августа је термин, надамо се да ће све протећи како треба – узбуђени су Драган и Јелена Тадић.
А онда ће имати о чему да причају својој деци, јер су о њима посебно бринули у овим ванредним околностима.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима