Дистрикт
У фокусу

НОВА БАРИЈЕРА – ДЕЗИНФЕКЦИОНИ ТУНЕЛ У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ

Испред улаза у Хируршки блок, у зони највеће фреквенције кретања у Шабачкој болници, постављен је дезинфекциони тунел као важан додатак опреми у борби против корона вируса, наводи се у саопштењу ове установе. Овај савремени уређај намењен је деконтаминацији и дезинфекцији особа и предмета.

На најпрометнијем путу (Фото: Општа болница “Др Лаза К. Лазаревић”)

Читава процедура траје 5 секунди. Како стоји у упутству, потребно је да особа која улази у тунел најпре дезинфикује руке, притиском на тастер да укључи распршиваче, а затим пролази кроз тунел нормалном брзином хода, чиме се обезбеђује оптимална покривеност микро-капљицама са свих страна.
Дезинфекциони тунел примарно је намењен за дезинфекцију запослених у Општој болници и Дому здравља, при доласку и одласку све три смене, у временском распону од 90 минута. Изван тог периода, пацијенти, уз асистенцију и придржавање прописних инструкција, могу да користе ову врсте дезинфекције.

За дезинфекцију потребно 5 секунди (Фото: Општа болница “Др Лаза К. Лазаревић)

У саопштењу ове установе стоји да је дезинфекциона баријера у виду тунела производ домаће фирме из Краљева “Трефоил инжењеринг доо”. У питању је полуаутоматски систем, пројектован за безбедан, брз и ефикасан рад, уз минималан утрошак електричне енергије и средства за дезинфекцију. Конструисан је од материјала отпорног на све временске услове. Контролни панели са тастерима за укључивање и искључивање распршивача налазе се на самом улазу и излазу, као и боце за дезинфекцију руку.

Дезинфекциони тунел домаће производње (Фото: Општа болница “Др Лаза К. Лазаревић)

Уз тунел је прикључен резервоар запремине 1000 литара за дезинфекциону течност на бази алкохола.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима