Distrikt
Društvo

HUMANI MEDICINARI PRIKUPILI 650 KILOGRAMA NAMIRNICA ZA POMOĆ UGROŽENIMA

Tradicionalnom humanitarnom akcijom „Pomoć Narodnoj kuhinji“, koju Medicinska godinama unazad sprovodi sa Fondacijom „Humano srce Šapca“, na 77. rođendan škole sakupljeno je 650 kilograma osnovnih životnih namirnica za korisnike usluga ove ustanove, a u dobrotvorne svrhe otići će i sredstva sakupljena od prodaje farmaceutskih proizvoda, koje na sekcijama prave učenici farmaceutskog smera.

Učenici Medicinske u humanitarnoj akciji „Pomoć narodnoj kuhinji“ (Izvor: Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“

Da se briga za druge i kultura davanja ne nose samo iz kuće, već i iz škole, pokazuju učenici Medicinske, koji svakog decembra, kroz razne akcije, svojim sugrađanima čine život lepšim. Ove godine, sudeći po prikupljenoj količini, bili su izuzetno motivisani.

– Iako je decembar mesec sa velikim novčanim izdacima, akcija je više nego uspešna. Hvala učenicima i profesorima koji su je podržali jer smo u kratkom roku, veoma efikasno prikupili namirnice i ovim gestom mnogima ulepšali predstojeći period praznika. Ono što je sigurno jeste da one preko „Humanog srca“ odlaze u prave ruke – rekla je Biljana Đuknić, direktorka Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“.

Sve količinine distribuiraju se Narodnoj kuhinji u Šapcu (Izvor: Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“)

U vreme praznika Tim za humanitarne aktivnosti i Učenički parlament škole imaju pune ruke posla. Nove akcije tek predstoje, a i sredstva prikupljena u prodajnoj izložbi krema i drugih farmaceutskih proizvoda za negu lica i tela, koje izrađuju članovi školskih sekcija „Farmaceutikus kremus“ i „Apotekar-čuvar narodnog zdravlja“, usmerena su za njihovu realizaciju.

– Ponosan sam na sve koji učestvuju i dajem obećanje da ćemo nastaviti da pratimo ovaj put. Na delu smo potvrdili moto naše škole „Humanost je naš izbor, a znanje je naša snaga“ – rekao je predsednik Učeničkog parlamenta Luka Stanimirović.

Proizvodi pravljeni u humanitarne svrhe (Izvor: Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“

A jedno je sigurno – svojim primerom učenici Medicinske škole učinili su barem još jedno dobro delo.

Svideo vam se tekst?