Дистрикт
Друштво

ХУМАНИ МЕДИЦИНАРИ ПРИКУПИЛИ 650 КИЛОГРАМА НАМИРНИЦА ЗА ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА

Традиционалном хуманитарном акцијом „Помоћ Народној кухињи“, коју Медицинска годинама уназад спроводи са Фондацијом „Хумано срце Шапца“, на 77. рођендан школе сакупљено је 650 килограма основних животних намирница за кориснике услуга ове установе, а у добротворне сврхе отићи ће и средства сакупљена од продаје фармацеутских производа, које на секцијама праве ученици фармацеутског смера.

Ученици Медицинске у хуманитарној акцији „Помоћ народној кухињи“ (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“

Да се брига за друге и култура давања не носе само из куће, већ и из школе, показују ученици Медицинске, који сваког децембра, кроз разне акције, својим суграђанима чине живот лепшим. Ове године, судећи по прикупљеној количини, били су изузетно мотивисани.

– Иако је децембар месец са великим новчаним издацима, акција је више него успешна. Хвала ученицима и професорима који су је подржали јер смо у кратком року, веома ефикасно прикупили намирнице и овим гестом многима улепшали предстојећи период празника. Оно што је сигурно јесте да оне преко „Хуманог срца“ одлазе у праве руке – рекла је Биљана Ђукнић, директорка Медицинске школе „Др Андра Јовановић“.

Све количинине дистрибуирају се Народној кухињи у Шапцу (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“)

У време празника Тим за хуманитарне активности и Ученички парламент школе имају пуне руке посла. Нове акције тек предстоје, а и средства прикупљена у продајној изложби крема и других фармацеутских производа за негу лица и тела, које израђују чланови школских секција „Фармацеутикус кремус“ и „Апотекар-чувар народног здравља“, усмерена су за њихову реализацију.

– Поносан сам на све који учествују и дајем обећање да ћемо наставити да пратимо овај пут. На делу смо потврдили мото наше школе „Хуманост је наш избор, а знање је наша снага“ – рекао је председник Ученичког парламента Лука Станимировић.

Производи прављени у хуманитарне сврхе (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“

А једно је сигурно – својим примером ученици Медицинске школе учинили су барем још једно добро дело.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима