Distrikt
Društvo

GROMOGLASAN APLAUZ SA BALKONA ZA MEDICINSKE RADNIKE I U ŠAPCU

Šabački medicinari, koji se, kao i u svakom gradu, nalaze na prvoj liniji „fronta“ u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, dobili su gromoglasan aplauz od svojih sugrađana. Sudeći po komentarima koji se viralno šire na društvenim mrežama, aplauz zahvalnosti daleko se čuo, i u udaljenim delovima grada.

Podrška za Šabačke lekare (Foto: Distrikt)

Društvenim mrežama kružio je poziv svim građanima koji se nađu na svojim terasama, balkonima i prozorima da večeras u 20 sati zatapšu u znak podrške našim medicinarima. Tako je i bilo. I građani Šapca su se u velikom broju odazvali ovom pozivu i aplauzom sa balkona i terasa pozdravili zdravstvene radnike, čija je savesnost i etika, ovih dana na probi.

Od njihovog truda zavisimo (Foto: Distrikt)

Naši sugrađani u belim mantilima u narednom periodu biće prva linija zaštite od korona virusa kojim je ugrožena cela planeta. Solidarnost koju su građani Šapca pokazali značiće barem kao psihološko oružje u trenucima kada optimizam opadne.

Neki od komentara na večerašnji aplauz (Foto: Distrikt)

“Svake večeri u 20 sati. Podelite ovo sa svojim prijateljima! Večeras će ih možda biti malo, ali svake večeri će biti sve više ljudi. Pokažimo podršku za one koji izlaze u prve redove za nas. Malo solidarnosti i podrška puno znači!”, navedeno je u objavi koja kruži mrežama.

Ova akcija će se nastaviti (Foto: Distrikt)

Slične inicijative pojavile su se i u drugim zemljama, kao što su Italija, Španija, Hrvatska. U Šapcu će se aplauz zahvalnosti ponavljati svako veče u isto vreme, baš kao i u većini gradova Srbije.

Svideo vam se tekst?