Дистрикт
Друштво

ГРОМОГЛАСАН АПЛАУЗ СА БАЛКОНА ЗА МЕДИЦИНСКЕ РАДНИКЕ И У ШАПЦУ

Шабачки медицинари, који се, као и у сваком граду, налазе на првој линији „фронта“ у тренутној епидемиолошкој ситуацији, добили су громогласан аплауз од својих суграђана. Судећи по коментарима који се вирално шире на друштвеним мрежама, аплауз захвалности далеко се чуо, и у удаљеним деловима града.

Подршка за Шабачке лекаре (Фото: Дистрикт)

Друштвеним мрежама кружио је позив свим грађанима који се нађу на својим терасама, балконима и прозорима да вечерас у 20 сати затапшу у знак подршке нашим медицинарима. Тако је и било. И грађани Шапца су се у великом броју одазвали овом позиву и аплаузом са балкона и тераса поздравили здравствене раднике, чија је савесност и етика, ових дана на проби.

Од њиховог труда зависимо (Фото: Дистрикт)

Наши суграђани у белим мантилима у наредном периоду биће прва линија заштите од корона вируса којим је угрожена цела планета. Солидарност коју су грађани Шапца показали значиће барем као психолошко оружје у тренуцима када оптимизам опадне.

Неки од коментара на вечерашњи аплауз (Фото: Дистрикт)

“Сваке вечери у 20 сати. Поделите ово са својим пријатељима! Вечерас ће их можда бити мало, али сваке вечери ће бити све више људи. Покажимо подршку за оне који излазе у прве редове за нас. Мало солидарности и подршка пуно значи!”, наведено је у објави која кружи мрежама.

Ова акција ће се наставити (Фото: Дистрикт)

Сличне иницијативе појавиле су се и у другим земљама, као што су Италија, Шпанија, Хрватска. У Шапцу ће се аплауз захвалности понављати свако вече у исто време, баш као и у већини градова Србије.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима