Дистрикт
У фокусу

ПУСТ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ ПАВЛОВИЋА МОСТ

Због појаве корона вируса у Србији привремено су затворена 44 гранична прелаза за друмски, железнички и речни саобраћај, и то према Мађарској, Румунији, Бугарској, Црној Гори, Хрватској, Северној Македонији и Босни и Херцеговини, као и неколико унутрашњих граничних прелаза. Границе Србије су затворене за све, сем за држављане, дипломате и странце који имају боравишну дозволу.

Пуст гранични прелаз Павловића мост (Фото: Дистрикт)

Гранични прелаз Павловића мост је нагло опустео. Слична слика и у првом пограничном месту Бадовинци. Тек по који аутомобил прође, док су људи углавном у кућама. У центру села нешто другачија слика јер је пијачни дан.
– Ја сам из Слепчевића. Радим на пијаци, данас је пијачни дан – прича продавац који је опремљен маском и рукавицама.

Пијачни дан под маскама (Фото: Дистрикт)

Сви продавци носе, такође, заштитне маске и рукавице, и слушају препоруке надлежних. Општина Богатић дезинфиковала је пијацу, како би сви они који долазе били безбедни.
– На улици смо под маскама, у кући не, али водимо рачуна. Мора да се брине о здрављу. Муштеријама дајемо робу тако што држимо одстојање – причају продавци.

Понеки грађани на улици (Фото: Дистрикт)

Када поставимо питање колико имају година, старији суграђани одговарају углавном исто, мање од 65. Сличан одговор дају и на питање због чега су на улици и да ли поштују препоруке.
– Само сам дошла до поште и одмах се враћам. Довезли су ме колима. Мора да се поштује оно што нам говоре – кажу.

Празне улице у Бадовинцима (Фото: Дистрикт)

Озбиљно су схватили мештани Бадовинаца да нема преласка у Босну, па нико више не прелази границу што су раније чинили свакодневно.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима