Дистрикт
Друштво

ДАРОВИТИ УЧЕНИЦИ ПОСЛАЛИ НАЈЛЕПШУ СЛИКУ ШАПЦА

Шабац је данас, из спортске хале Гимназије, послао најлепшу слику. Предшколци и ученици из преко двадесет образовних установа града, награђивани и успешни, заједно са својим васпитачима, учитељима и наставницима, чинили су несвакидашњу ревију талента, вештине и знања.

Сајам даровитости (Фото: Дистрикт)

Поводом Међународног дана даровитих ученика, 21. марта, по први пут у Шапцу организована је манифестација „Сајам даровитости“, којом ће се од ове године са свим својим успесима, на једном месту, представљати млади Шапчани.

Знање и таленат (Фото: Дистрикт)

Предшколска установа „Наше дете“, све основне и средње школе са територије града, данас су на појединачним штандовима, намењеним представљању њиховог рада и продуката, показале шта умеју, имају и знају.

Циљ су бољи услови образовања (Фото: Дистрикт)

Мноштво учесника манифестације, од најмлађих до матураната, са осмехом на лицима, поносно су салом Шабачке гимназије пронели одличја својих школа.

У програму су учествовали ученици (Фото: Дистрикт)

Пехари, дипломе, експерименти, деца која на лицу места демонстрирају своје изузетности, са мноштвом боја, балона и веселим тоновима школских оркестара и хорова, добили су заслужене аплаузе. Данас су се представили гостима, а кроз неколико месеци многи од њих развијаће свој таленат и проширивати знање у новом научном центру за даровите ученике на Летњиковцу.

Представљање продуката (Фото: Дистрикт)

У програму је учествовало Певачко друштво „Абрашевић“, хор Шабачке гимназије, оркестар Музичке школе и ученички хорови основних школа. За крај манифестације, организован је дефиле ученика са заставама школа.

Гужва на штандовима (Фото: Дистрикт)

Град Шабац у партнерству са Предшколском установом ,,Наше дете”, Центром за стручно усавршавање Шабац, Васпитачким удружењем ,,Сунце” и Друштвом учитеља Шабац реализује пројекат ,,Научни центар-фабрика идеја за 21. век” који се финансира средствима Европске уније и Града Шапца. Пројекат обухвата реконструкцију зграде за смештај научног центра нa поменутој локацији, и развој програма за даровиту децу у Шапцу, како би се обезбедили адекватни услови за развој талентоване деце и младих. 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима