Distrikt
Društvo

DAROVITI UČENICI POSLALI NAJLEPŠU SLIKU ŠAPCA

Šabac je danas, iz sportske hale Gimnazije, poslao najlepšu sliku. Predškolci i učenici iz preko dvadeset obrazovnih ustanova grada, nagrađivani i uspešni, zajedno sa svojim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima, činili su nesvakidašnju reviju talenta, veštine i znanja.

Sajam darovitosti (Foto: Distrikt)

Povodom Međunarodnog dana darovitih učenika, 21. marta, po prvi put u Šapcu organizovana je manifestacija „Sajam darovitosti“, kojom će se od ove godine sa svim svojim uspesima, na jednom mestu, predstavljati mladi Šapčani.

Znanje i talenat (Foto: Distrikt)

Predškolska ustanova „Naše dete“, sve osnovne i srednje škole sa teritorije grada, danas su na pojedinačnim štandovima, namenjenim predstavljanju njihovog rada i produkata, pokazale šta umeju, imaju i znaju.

Cilj su bolji uslovi obrazovanja (Foto: Distrikt)

Mnoštvo učesnika manifestacije, od najmlađih do maturanata, sa osmehom na licima, ponosno su salom Šabačke gimnazije proneli odličja svojih škola.

U programu su učestvovali učenici (Foto: Distrikt)

Pehari, diplome, eksperimenti, deca koja na licu mesta demonstriraju svoje izuzetnosti, sa mnoštvom boja, balona i veselim tonovima školskih orkestara i horova, dobili su zaslužene aplauze. Danas su se predstavili gostima, a kroz nekoliko meseci mnogi od njih razvijaće svoj talenat i proširivati znanje u novom naučnom centru za darovite učenike na Letnjikovcu.

Predstavljanje produkata (Foto: Distrikt)

U programu je učestvovalo Pevačko društvo „Abrašević“, hor Šabačke gimnazije, orkestar Muzičke škole i učenički horovi osnovnih škola. Za kraj manifestacije, organizovan je defile učenika sa zastavama škola.

Gužva na štandovima (Foto: Distrikt)

Grad Šabac u partnerstvu sa Predškolskom ustanovom ,,Naše dete”, Centrom za stručno usavršavanje Šabac, Vaspitačkim udruženjem ,,Sunce” i Društvom učitelja Šabac realizuje projekat ,,Naučni centar-fabrika ideja za 21. vek” koji se finansira sredstvima Evropske unije i Grada Šapca. Projekat obuhvata rekonstrukciju zgrade za smeštaj naučnog centra na pomenutoj lokaciji, i razvoj programa za darovitu decu u Šapcu, kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za razvoj talentovane dece i mladih. 

Svideo vam se tekst?