Distrikt
Društvo

DAN DEČJE RADOSTI DAO NADU ONIMA KOJIMA SMO POTREBNI

Na praznik dečje radosti, Lazarevu subotu (Vrbicu), u Gospodar Jevremovoj ulici u Šapcu, odrganizovana je tradicionalna manifestacija „Ulica humanih Čivijaša“. Ideja organizaotra, Turustičke organiztacije grada Šapca bila je da se kupovinom nekih od sadržaja humanitarnog bazara i bedža građani postanu deo humanitarne akcije, prijatelji dobrih dela i ljudi otvorenog srca.

Šapčani pokazali humanost (Foto: TOŠ Šabac)

– Manifestacija za cilj ima buđenje i osnaživanje svesti o humanosti, empatiji, solidarnosti i pružanju pomoći našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije. Važno je da širimo ideju o značaju dobročinstva i humanosti, razvijamo svest o empatiji kao i o podršci zajednici i svim njenim članovima! Vođeni premisom “Za život… za radost… za osmeh”, na praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću, budimo zajedno i vratimo nadu jer Vrbica simbolizuje pobedu života nad smrću kao i naš slogan – rekla je Tamara Pejić, licencirani turistički vodič.

Aranžmani pravljeni sa dušom (Foto: TOŠ Šabac)

Na preko dvadeset štandova ručno rađene, autentične suvenire su u humanitarne svrhe prodavali učenici svih osnovnih škola sa teritorije grada i predstavnici brojnih udruženja.

U akciji učestvovale škole sa područja grada i prigradskih naselja (Foto: TOŠ Šabac)

Tačno u podne manifestaciju je otvorila Jelena Milošević, članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu, a u nastavku umetničko – zabavnog programa učestvovali su najmlađi – predškolici brojnih vrtića predškolske ustanove „Naše dete“, učenici osnovnih i srednjih škola, koji su sugrađanima darivali i izmamljivali osmehe i aplauze – pozorišnim, plesnim, muzičkim i koreografskim nastupima!

Priređen je i kulturni program (Foto: TOŠ Šabac)

-Divno je na današnji, veliki hrišćanski praznik, Vrbicu videti ovoliki broj šapčanki i šapčana, koji su ispunili našu pešačku zonu i još jednom pokazali humanost na delu i solidarnost sa onima kojima je pomoć neophodna. Zahvalio bih se svim našim sugrađanima, svim vrtićima, osnovnim školama, udruženjima, ustanovama i pojedincima koji su pružili nesebičnu podršku i uzeli učešće u ovako plemenitoj manifestaciji. Neka nam „Ulica humanih Čivijaša“ bude podstrek i primer da humanost na delu pokažemo i pružamo svakoga dana – istakao je v.d. direktora TOŠ-a Dušan Simić, prilikom svog obraćanja.

Ispred prodajnih štandova (Foto: TOŠ Šabac)

Novac prikupljen humanošću šabačkih Čivijaša biće uplaćen u Gradski fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti.

Dan dečje radosti pripređen i u Krupnju

Na dan dečje radosti deca nisu zaboravljena ni u opštini Krupanj. Naime, na prostoru memorijalnog kompleksa Stolice, u Brštici ove godine organizovana je manifestacija Lazareva subota. Reč je o takmičenju folklornih grupa, takmičenju recitatora, pravljenju venčića od vrbovine i defileu svih učesnika gradskim ulicama. Organizator manifestacije su MZ Brštica i Turistička organizacija Opštine Krupanj.

Izvor informacija: Turistička organizacija grada Šapca

Svideo vam se tekst?