Дистрикт
Друштво

ДАН ДЕЧЈЕ РАДОСТИ ДАО НАДУ ОНИМА КОЈИМА СМО ПОТРЕБНИ

На празник дечје радости, Лазареву суботу (Врбицу), у Господар Јевремовој улици у Шапцу, одрганизована је традиционална манифестација „Улица хуманих Чивијаша“. Идеја организаотра, Турустичке организтације града Шапца била је да се куповином неких од садржаја хуманитарног базара и беџа грађани постану део хуманитарне акције, пријатељи добрих дела и људи отвореног срца.

Шапчани показали хуманост (Фото: ТОШ Шабац)

– Манифестација за циљ има буђење и оснаживање свести о хуманости, емпатији, солидарности и пружању помоћи нашим суграђанима којима је то најпотребније. Важно је да ширимо идеју о значају доброчинства и хуманости, развијамо свест о емпатији као и о подршци заједници и свим њеним члановима! Вођени премисом “За живот… за радост… за осмех”, на празник који симболизује победу живота над смрћу, будимо заједно и вратимо наду јер Врбица симболизује победу живота над смрћу као и наш слоган – рекла је Тамара Пејић, лиценцирани туристички водич.

Аранжмани прављени са душом (Фото: ТОШ Шабац)

На преко двадесет штандова ручно рађене, аутентичне сувенире су у хуманитарне сврхе продавали ученици свих основних школа са територије града и представници бројних удружења.

У акцији учествовале школе са подручја града и приградских насеља (Фото: ТОШ Шабац)

Тачно у подне манифестацију је отворила Јелена Милошевић, чланица Градског већа за социјалну заштиту, а у наставку уметничко – забавног програма учествовали су најмлађи – предшколици бројних вртића предшколске установе „Наше дете“, ученици основних и средњих школа, који су суграђанима даривали и измамљивали осмехе и аплаузе – позоришним, плесним, музичким и кореографским наступима!

Приређен је и културни програм (Фото: ТОШ Шабац)

-Дивно је на данашњи, велики хришћански празник, Врбицу видети оволики број шапчанки и шапчана, који су испунили нашу пешачку зону и још једном показали хуманост на делу и солидарност са онима којима је помоћ неопходна. Захвалио бих се свим нашим суграђанима, свим вртићима, основним школама, удружењима, установама и појединцима који су пружили несебичну подршку и узели учешће у овако племенитој манифестацији. Нека нам „Улица хуманих Чивијаша“ буде подстрек и пример да хуманост на делу покажемо и пружамо свакога дана – истакао је в.д. директора ТОШ-а Душан Симић, приликом свог обраћања.

Испред продајних штандова (Фото: ТОШ Шабац)

Новац прикупљен хуманошћу шабачких Чивијаша биће уплаћен у Градски фонд за лечење деце од ретких и тешких болести.

Дан дечје радости припређен и у Крупњу

На дан дечје радости деца нису заборављена ни у општини Крупањ. Наиме, на простору меморијалног комплекса Столице, у Брштици ове године организована je манифестација Лазарева субота. Реч је о такмичењу фолклорних група, такмичењу рецитатора, прављењу венчића од врбовине и дефилеу свих учесника градским улицама. Организатор манифестације су МЗ Брштица и Туристичка организација Општине Крупањ.

Извор информација: Туристичка организација града Шапца

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима