Дистрикт
Занимљивости

ЗНА ТРАКТОРИСТА ШТА ЈЕ СЕДАМ ТОНА!

На популарном вашаришту, у приградском лозничком насељу Клупцима, организована је прва лозничка ‘’Тракторијада’’. Машине различитих снага и величина биле су део продајне изложбе, али и својеврсне демонстрације снаге у такмичарским дисциплинама.
Шта све могу својим моћним машинама, показали су лознички пољоприврединци окупљеној публици.

Вуча балвана од пет и седам тона

Организатор ‘’Тракторијаде’’ је Ауто-мото удружења Лознице, у оквиру којег делује и Трактор клуб, уз велику подршку градске управе и Туристичке организације Лознице.

-Поред домаћих гостију, из Мачве, Подриња, Колубаре и Семберије, мамо и госте из Данске, Чешке, Пољске и Словачке. Између 15 и 20 људи дошло је из иностранства да би били део наше ‘’Тракторијаде’’. У програму учествује око 20 такмичара који су дошли својим машинама. Желели смо да спојимо све у једну велику манифестацију, од произвођача па до забавног програма – рекао је Никола Гушевац.

Тракторијада окупила велики број гледалаца

Такмичење трактора организовано је у три дисциплине – вучи балвана од пет и седам тона, надвлачењу трактора и вожњи двоосовинске приколице, паркирање и вожња рикверц.

За посетиоце је организована и продајна изложба

Осим снаге трактора, оцењивана је и вештина тракториста. Од њих се захтевала вуча балвана тешких од пет и седам тона у дужини од педесетак метара . Публика је присуствовала првој демонстрацији моћи пољопривредних машина, од пропињања трактора када су предњи точкови у ваздуху.

Пекао се и бик на ражњу

За посетиоце и госте организована је изложба трактора, а за закуску пекао се бик на ражњу.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима