Дистрикт
Занимљивости

„ДА НОВИНЕ ЧИТА, ТО ВАМ СЛИКА КАЖЕ“ – МАЧАК МАСКОТА КИОСКА

Муштерије киоска у Улици кнеза Милоша код Хотела Слобода сусрећу се са необичном крзненом атракцијом. Улични мачак, ког становници Бенске Баре, због боје крзна, називају именом Жућа, редовно ужива на делу са изложеним новинама. Миран је и умиљат, купци му не сметају, а поред мажења добије и понеки залогај.

Жућа на свом омиљеном месту (Извор: приватна архива)

Политика, култура или вести из света, њему је мање важно, а локалне свакако прати и сам, седећи на дневним новинама једне од најпосећенијих трафика у граду.

– Дошла сам да купим воду и затекла мачка како мирно седи на новинама, као да је лично он продавац. Одушевила сам се, а продавачица ми је рекла да је немогуће померити га одатле док сам не оде. Помазила сам га и баш сам се исмејала овој ситуацији – каже муштерија Наташа Петровић.

Жућа је добро проценио своје омиљено место, будући да се овде увек нешто дешава, а самим тим не изостаје ни пажња пролазника. Мада, понекад буде и грдње.

– Пролазница из краја ми је рекла да га људи из оближњих зграда већином хране, али не гледају баш сви благонаклоно на његову појаву. Има људи који не воле животиње. Било би добро да Жућу склонимо са улице – каже она.

Вест о изненадном удомитељу пре зиме, Жућу би највише обрадовала, па би овај улични мачак новине могао натенане да чита из свог топлог дома.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима