Дистрикт
Друштво У покрету

БЛАЖЕНКА ПОКЛАЊА ОБРВЕ И ВРАЋА ОСМЕХ ОНКОЛОШКИМ ПАЦИЈЕНТКИЊАМА

Блаженка Тешић из Лознице покренула је акцију бесплатног цртања обрва онколошким пацијенткињама. Овим гестом она жели женама да врати осмех на лице, јер је и сама водила животне битке из којих је изашла као победник.

Хумана Лозничанка и сама је прошла кроз велику борбу (Фото: Дистрикт)

Загрљај и подршка најмање је што може да се добије у козметичком салону Блаженке Тешић. А онима који пролазе кроз најтеже битке, ова млада жена дарује много више. Она поклање обрве онколошким пацијенткињема.

– Идеју да поклањам обрве онколошким пацијенткињама добила сам када ми је онколошка пацијенткиња била у салону. Кроз разговор и схватање кроз шта је она прошла, стекла сам жељу да јој поклоним обрве – прича козметичарка Блаженка Тешић и додаје:

– Она је то одбила. Када се погледала у огледало рекла је да сам јој вратила лични идентитет и да сада може да се фотографише за личну карту јер је поново лепа.

Жена жени је највећа подршка (Фото: Дистрикт)

Баш у јануару, месецу даривања, пре три године она је водила битку за живот. Преживел је три операције у једном дану, али се уз борбу лекара вратила својој породици. Зато све чини да женама које пате буде подршка.

– Знам шта значи изгубити самопоуздање, а знам и шта значи када се нашминкамо и будемо лепе, сређене и задовољне саме собом. Пошто ја данас имам могућност да радим обрве и да вратим неком осмех на лице тим путем, а немам могућност да дајем крв, решила сам да у свом салону поклањам обрве женама које су прошле најтежу животну битку – каже она.

Чини оно што је до ње (Фото: Дистрикт)

Откада је објавила ову вест, јавиле су се многе жене и после хемиотерапије, која је немилосрдна за косу, трепавице  и обрве, заказале свој термин.

– Велики је број оболелих. Јављале су ми се жене које су тренутно у циклусима хемиотерапије, са захвалношћу што сам покренула ту акцију. Рекле су да ће доћи кад прође тај период одмарања. Код мене нема одређено време, пошто та акција „Плати осмехом“ је глобална али је ограничена на месец октобар, а у мом салону ће добити обрве у било ком месецу – поручује ова хумана Лозничанка.

– Јавиле су ми се колегинице које, такође, желе да подрже акцију, захвална сам им и мислим да би то требало да се дигне на много виши ниво у нашој земљи – каже.

Поклања обрве и враћа осмех на лице (Фото: Дистрикт)

Њена акција нема рок трајања, а уверена је да ће својим гестом мотивисати и друге да понуде помоћ онима којима је она потребна а да то кошта само један осмех.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима