Дистрикт
Друштво

ЛАКА И ПРОВЕРЕНА КУПОВИНА У ГОРАНОВОЈ ОНЛАЈН-ТРЖНИЦИ

Горан Ђермановић, програмер из Шапца, одлучио је да направи портал на ком ће пољопривредна газдинства широм Србије моћи да продају своје производе. На онлајн-тржници за сада је регистровано око 20-ак газдинстава, али Горан верује да ће и у овој производњи заживети интернет продаја.

Онлајн-продавница за пољопривредна газдинства (Фото: Дистрикт)

Тражећи сајт где би могао да купи домаће производе, Горан Ђермановић је дошао на идеју да сам направи онлајн продавницу баш оног што је некада хтео да набави, а није нашао на интернету. Тако је настала онлајн тржница.

– Нисам успео да нађем сајт на ком бих могао да претражим мало ширу понуду, не само врсти вина, већ и других производа као што су сиреви, сухомеснати производи, мед и сличне ствари. Да бисте дошли до тога треба да пређете много сајтова и да изгубите поприлично времена. Овакав приступ скраћује претрагу и можете да нађете тачно оно што вас занима – објашњава Горан Ђермановић, креатор онлајн-тржнице.

Све на једном месту (Фото: Дистрикт)

 Услов је да газдинство буде регистровано али и да се власник са палетом својих производа региструје код Горана. Све остало је ствар избора колико ће да купи, када и одакле, да ли са посла или из фотеље.

– Ако вас занима ко је произвођач, кликнете на њега директно, видећете све генералије о производу које могу да вас занимају. Наручује се тако што изаберете производ, и оног момента кад завршите куповину, као на било којој другој веб-продавници, њему стиже аутоматски на имејл-адресу поруџбеница ко је наручио са подацима и шта је наручио – каже творац овог изума.

Садржи све податке о производу (Фото: Дистиркт)

Продавац кад спреми робу треба да уђе на свој налог и обавести купца да је роба спремна, спакована и да ће му стићи.

– Дакле функционише као било која друга веб-продавница. С тим што поруџбине добија онај ко је поставио производ – закључује он.

За бољи пласман ароније (Фото: Дистрикт)

Међу првима прикључили су се Бајићи из Шапца који су до сада аронију продавали на пијацама и у здравој храни.

– Промета нема, цена ароније је отишла горе, а што се тиче цене рада, отишле су горе.  Надамо се да ћемо преко интернета нешто реализовати – каже Драган Бајић.

За пољопривреднике који се не сналазе са савременим технологијама, ту је Горан да им помогне, а што се тиче купаца нема сумње да ће их бити јер је онлајн куповина постала наша стварност.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима