Дистрикт
Друштво

МЕДИЦИНСКА ШКОЛА ПОНОСНИ НОСИЛАЦ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ 2023

Труд, рад и високи стандарди дају загарантоване успехе. Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ поносни је носилац Светосавске награде за 2023. годину, најпрестижнијег признања које Министарство просвете додељује за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања у Републици Србији.

Светосавска плакета уручена директорки школе Биљани Ђукнић (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“)

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић уручила је Светосавску плакету директорки Медицинске школе Биљани Ђукнић на церемонији у згради Владе Републике Србије. А у МТС Дворани, у присуству државних званичника, одржана је традиционална Светосавска академија под називом „У духу Светосавља“ са богатим културно-уметничким програмом. Овом приликом представници институција и појединци – укупно 32 добитника награде, представљени су јавности, а међу њима и препознатљива слика Медицинске школе у Шапцу и њени успеси.

Добитници Светосавске награде за 2023. годину (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“)

Приликом избора овогодишњих лауреата Министарство просвете вредновало је постигнуте резултате који су усмерени на општу добробит и унапређење образовно-васпитне праксе. Оно што је Медицинску школу сврстало у ред посебних јесте традиција дуга 77. године, чиме она спада у три најстарије медицинске школе у земљи. Данас је то модерна средња стручна школа, верификована за 12 образовних профила у којој се тренутно реализује образовно-васпитна делатност за 830 ученика.

Плакета за изузетне резултате (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“)

У последњих седам година, захваљујући реализацији бројних пројеката, урађена је велика трансформација школског објекта и набавка модерне опреме за кабинете и лабораторије по стандардима струке. Управо захваљујући доброј опремљености школа је стекла статус регионалног тренинг-центра у својој области.

Важан адут за добијање награде била је и изузетна вишедеценијска сарадња са здравственим установама и другим социјалним партнерима.

Препознатљива слика Зелене школе (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“)

Млади медицинари постижу изузетне резултате на републичким такмичењима из стручних и општеобразовних предмета, а по спортским успесима Медицинска спада у најтрофејније средње школе у Србији. Ови успеси резултат су рада чак 27 школских секција. Једна од њих – новинарска секција изнедрила је часопис „Medicus“, са јубиларних 20 година рада и неколико републичких награда, а управо је проглашен и за најбољи средњошколски часопис у Србији.

Најзначајније признање у систему просвете (Извор: Медицинска школа „Др Андра Јовановић“)

Медицинска школа учествује у реализацији међународног пројекта „Унапређивање квалитета стручног образовања кроз јачање организатора практичне наставе”, у „Програму модернизације школа“, као и пројекту „Без баријере до образовања”. Препознатљива је по учешћу у бројним хуманитарним акцијама – наводи се у образложењу Министарства просвете.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима