Дистрикт
Друштво

УЈЕДИЊЕНИ МОЖЕМО СВЕ – ЧЕТВРТИ ПУТ ОДРЖАНА АКЦИЈА ЗА ДЕЦУ ОБОЛЕЛУ ОД РАКА

По четврти пут на дан посвећен деци оболелој од рака, 15. фебруар, у нашем граду одржана је хуманитарна акција у организацији храма Свете Тројице са Летњиковца и Нурдор-а, ради сакупљања одређених средстава за малишане који се боре са овом опаком болешћу. Зелени балони са порукама „И ја се борим“ вијорили су се градским Тргом, где се окупило мноштво Шапчана, како би својим присуством и прилозима пружили подршку онима којима је она најпотребнија.

Зелени балони као знак подршке

У част ових храбрих малишана, на крају једночасовног програма у небо је пуштен зелени балон који симболизује живот и оздрављење. Овај племенити догађај увеличали су чланови дечијег хора, полазници Вртића „Чигра“, Млади истраживачи Шапца, рукометаши Металопластике и Медицинара. Такође, манифестацију је подржало и неколико спортских и угоститељских објеката у граду, а новац од кафа продатих од јутарњих часова до краја трајања акције, отићи ће у ове сврхе.

Само уједињени можемо све

Акцију од почетка подржавају одговорни људи храма Свете Тројице са Летњиковца, а ове године успели су да прошире број учесника.
„Четврти пут Храм Свете Тројице са Летњиковца као друштвено-одговорна институција и велика породица организује манифестацију на 15. фебруар, Светски дан деце који су оболели од карцинома. Пре четири године, Шабац се нашао на мапи од 22 града, а ево данас је преко 40 градова учесника. И даље ћемо се трудити да нашој деци будемо увек од помоћи. Угоститељски објекти, Вртић „Чигра“, спортски центри, Млади истраживачи Шапца, рукометаши Металопластике и Медицинара, дакле сви заједно овде окупљени шаљемо лепу поруку из нашег града – поручује Раде Тодоровић, старешина храма.

Вера у служби наде

Овог пута сакупљени новац биће уложен у изградњу Родитељске куће за привремени смештај деце на лечењу у Београду.
– Када смо рекли да ћемо да доведемо Нурдор сви су нам срдачно изашли у сусрет. Тако да смо овде четврти пут и велико хвала мојим суграђанима, који су дошли да нас подрже, и дали велики допринос у скупљању средстава. Од ове године новац сакупљен у кампањи „Ја се борим“ иде за Родитељску кућу у Београду. Она је намењена за децу која се лече, али нису константно у болници, тако да не би путовали од места где се лече до места где живе, него да могу да бораве у родитељским кућама. Смештај и храна су бесплатни, као и превоз до болнице – каже Теодора Тодоровић испред НУРДОР-а.

Рукометаши одушевили малишане

Рукометаши Металопластике, заједно са колегиницама из Медицинара увеличали су ову акцију, а малишанима пружили још један разлог да се радују.
– Одазвали смо се позиву, дошли смо да увеличамо једну овако велику и важну акцију, и да подигнемо свест код људи да што више учествују у њима. Овде смо да оставимо добровољне прилоге, да се сликамо са малишанима, и помогнемо око целе организације – каже Милан Рашић.

И најмлађи и највећи кад је помоћ потребна

Новац за изградњу Родитељске куће и осталих потреба прикупља се слањем СМС порука на број 1150, куповином промотивног материјала са Нурдоровог штанда, уплаћивањем новца на број жиро-рачуна овог Удружења, као и донацијама на лицу места.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима