Distrikt
Društvo Zanimljivosti

UČENICI I NASTAVNICI UMETNIČKE ŠKOLE POMAŽU PTICAMA DA PREŽIVE ZIMU

Škola primenjenih umetnosti u Šapcu postala je član Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, a jedna od prvih aktivnosti učenika i nastavnika bila je da u predstojećim hladnim danima obezbede hranu za ptice stanarice.

U akciji (Izvor: Škola primenjenih umetnosti, Fejsbuk)

Svesni koliko je hladna i snežna zima teška za ptice koje u svom stalnom prebivalištu ostaju tokom čitave godine, članovi ekološke sekcije, sa mentorkom, nastavnicom Marijom Ivanović, osmislili su kreativno rešenje da prazničnim obeležjima ukrase drveće u školskom dvorištu, a da istovremeno prehrane pernate prijatelje, čiji je dom upravo na ovim golim granama.

Zajedno u plemenitom poduhvatu (Izvor: Škola primenjenih umetnosti, Fejsbuk)

Direktorka škole, nastavnica i učenici pravili su kugle od zrnevlja, orašastih plodova i masti, kojima će se ptice hraniti, a zatim ih pakovali u šarene propustljive kesice, kroz koje će ptice uzimati hranu. Na drveće su ih pričvrstili ukrasnim raznobojnim vrpcama.

Kreativne i ukusne kugle za ptice (Izvor: Škola primenjenih umetnosti, Fejsbuk)

Na ovaj način oni se zahvaljuju senicama, crvenperkama, vrapcima, zelentarkama, gugutkama i ostalim pernatim stanarima školskog dvorišta, koji ih obasipaju crvkutom u rano proleće.

Svideo vam se tekst?