Дистрикт
Друштво Занимљивости

УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ ПОМАЖУ ПТИЦАМА ДА ПРЕЖИВЕ ЗИМУ

Школа примењених уметности у Шапцу постала је члан Друштва за заштиту и проучавање птица Србије, а једна од првих активности ученика и наставника била је да у предстојећим хладним данима обезбеде храну за птице станарице.

У акцији (Извор: Школа примењених уметности, Фејсбук)

Свесни колико је хладна и снежна зима тешка за птице које у свом сталном пребивалишту остају током читаве године, чланови еколошке секције, са менторком, наставницом Маријом Ивановић, осмислили су креативно решење да празничним обележјима украсе дрвеће у школском дворишту, а да истовремено прехране пернате пријатеље, чији је дом управо на овим голим гранама.

Заједно у племенитом подухвату (Извор: Школа примењених уметности, Фејсбук)

Директорка школе, наставница и ученици правили су кугле од зрневља, орашастих плодова и масти, којима ће се птице хранити, а затим их паковали у шарене пропустљиве кесице, кроз које ће птице узимати храну. На дрвеће су их причврстили украсним разнобојним врпцама.

Креативне и укусне кугле за птице (Извор: Школа примењених уметности, Фејсбук)

На овај начин они се захваљују сеницама, црвенперкама, врапцима, зелентаркама, гугуткама и осталим пернатим станарима школског дворишта, који их обасипају црвкутом у рано пролеће.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима