Дистрикт
У фокусу

У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ СВИХ 12 ТЕСТИРАНИХ НЕГАТИВНИ НА КОРОНУ

До сада је са подручја Мачванског округа на присуство вируса Ковид-19 тестирано 12 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја – имале су тегобе и долазиле су из угроженог подручја, али сви тестови су били негативни на нови корона вирус.

Завод за јавно здравље издао јасна упутства (Фото: Дистрикт)

У Шапцу нема регистрованих случајева заразе корона вирусом, а 234 особе су у самоизолацији. У току јучерашњег дана кол центар Завода за јавно здравље у Шапцу примио је 238 позива због надзора, што је мањи број у односу на дан раније, 17. март, када је са надлежнима ове установе контактирало чак 370 особа.

Завод за јавно здравље „Шабац“ издао је саопштење са јасним упутствима о томе како поступати у случају актуелне епидемиолошке ситуације. Становницима Мачванског округа из ове установе поручују да борба са новим вирусом представља удружени напор грађана и здравственог система и напомињу да је неопходно лично ангажовање и одговорност сваког од нас, како за сопствено здравље, тако и за здравље наших ближњих.

У случају тегоба обратити се надлежнима путем телефона (Извор: Завод за јавно здравље „Шабац“)

Молба надлежних у Заводу је да уколико особа у току кућне изолације осети респираторне тегобе, не иде у  здравствену установу, већ да се јави на бројеве телефона: 015/343-605 ; 064/860-5211

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима