Дистрикт
Друштво

И ПОПОВИМА СЕ ОДЛАЖЕ СВЕЋЕЊЕ ВОДИЦЕ

Према одлуци Владе Републике Србије о увођењу ванредног стања ради сузбијања ширења вируса ”Ковид-19”, а по препоруци Светог Синода Српске Православне Цркве и благослову православног епископа шабачког Лаврентија, свештеници Епархије Шабачке одлажу до даљег свећење васкршњих водица по домаћинствима својих парохија и стављају се на располагање својим парохијанима. Наставак овог светог чина могућ је тек за петровдански пост.

Свећење водице се одлаже до даљег (Фото: Дистрикт

Предузете су и мере опрезна у свакодневним дешавањима, богослужењима, обредима и контактима са становништвом. Архијерејски намесници добијаће благовремене савете за свештенство и народ, уз могућност разјашњавања недоумица са којима се сусрећу у тренутним околностима.
“Освећење водица и благосиљање домова биће обављено у одређено време по благослову надлежног епархијског архијереја Г.Г Лаврентија, и нико неће остати без благодатних дарова наше Свете Православне Цркве”, наводи се у саопштењу.

Богослужење и Свето Причешће ће се редовно обављати по канонима Православне Цркве и сви ће примити Свете Бесмртне и Животворне Тајне Христове, поштујући Уредбу Владе Р. Србије о присуству лица у затвореном простору.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима