Дистрикт
Друштво Култура

СВЕ О ФИЛОЗОФУ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ – ЗБОРНИК О МИХАИЛУ ЂУРИЋУ

Као део културног догађаја „Дани Михаила Ђурића“ у Шапцу, последњег дана манифестације, у Библиотеци шабачкој организовано је представљање Зборника “У окриљу великана: дани Михаила Ђурића у Шапцу (2016-2020)”.

Представање Зборника (Извор: Библиотека шабачка)

Зборник који чини 30 текстова од стране 14 аутора, присутнима су приближили др Борис Милосављевић, проф. др Јовица Тркуља, Верољуб Илић, професор филозофије у Шабачкој гимназији и Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке.

Књигу су представила тројица стручњака (Извор: Библиотека шабачка)

Циљ ове интегралне књиге о великом шабачком интелектуалцу и филозофу Михаилу Ђурићу, јесте да осветли његову личност и дело, као и да представи резултате расправа вођених о њему на скуповима у Шапцу у протеклих пет година. Окупљени су на скупу истакли наду да ће Зборник допринети изучавању његовог дела које је деценијама било скрајнуто и недовољно познато, али и бити упориште за нова истраживања и домете наше науке и филозофије.

Седми дан културног догађаја “Дани Михаила Ђурића” у Шапцу (Извор: Библиотека шабачка)

Михаило Ђурић оставио је неизбрисив траг у српској друштвеној мисли 20. века – био је филозоф и социолог, професор Правног факултета Универзитета у Београду, члан САНУ. Ове године се навршава дванаест година од његове смрти.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима