Дистрикт
Друштво

СУЗАНА БРИНЕ О ДЕЦИ И ЖИВОТИЊАМА ЈЕР ОНИ НЕ МОГУ ДА ЗАРАДЕ ЗА ЖИВОТ

Сузана Бојић, власница лозничког бутика “Мис”, деценију уназад поклања хаљине за матуру девојчицама слабијег материјалног статуса. Ове године обукла је шест матуранткиња, а својим гестом покренула је и друге лозничке предузетнике да се придруже хуманој акцији.

Можда баш елегантну хаљину кајсија боје на матурској вечери понесе нека девојчица чији родитељи немају новац да јој je купе. Знајући да постоје такве породице, Сузана Бојић отворила је врата свог бутика и понудила да бирају тоалете за најсвечанију ноћ.

Хумана Лозничанка помаже матурантима (Фото: Дистрикт)

-Претходних година обично сам имала молбу од мојих пријатеља да неком детету слабијих материјалних могућности помогнем око облачења за матуру, донирам хаљину или гардеробу. Пошто ове године нисам добила такве молбе, одлучила сам да на свом личном и пословном Инстаграм-профилу позовем оне који немају довољно средстава да се обуку за матуру, да ми се јаве, како бих им помогла – прича Сузана Бојић, власница бутика “Мис”.

Својом идејом покренула је лавину хуманости (Фото: Дистрикт)

Одмах су уследили позиви, међу њима и разредних старешина који су давали предлог за децу скромнијег материјалног стања. Не слутећи да је покренула лавину доброте, Сузани се јавио први комшија и понудио гадредеробу из свог бутика, затим су је звали фризери, козметичари, па чак и они који желе да донирају новац.

-Јавио ми се један наш привредник који је понудио да једном матуранту да џепарац за матуру. Тако смо ми заокружили хуману причу и показали шта све може добра идеја – прича ова хумана жена.

Хуманим акцијама бави се већ целу деценију (Фото: Дистрикт)

До сада су за матуру потпуно опремили шест девојчица и једног дечака. А који је то број за пуну деценију, колико ово ради, Сузана није бројала.

-Рећи ћу вам потпуно искрено, моје животно опредељење је да помажем деци и животињама. Значи, онима који су немоћни, који не могу да зараде за себе и промене своју ситуацију. Тачније, они зависе од неког другог. Тако да је све усмерено на те две стране, помоћ животињама и помоћ деци – каже.

Њена мисија је да помаже онима који не могу да зараде сами (Фото: Дистрикт)

Овде се не заустављају хумани Лозничани, верујући да ће сви којима су помогли те вечери заблистати, а њима ће бити довољан осмех, јер срећа коју другима чине, нема цену.

Из серијала БИСЕРИ ЛОЗНИЦЕ. Пројекат је суфинансиран из буџета Града Лозница. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима