Distrikt
Društvo

ŠTRAUS ZA KRAJ – ŠABAČKI MATURANTI PLESALI ZA GINISA

Deseta po redu generacija šabačkih maturanata – njih 503, danas je, tačno u podne, na Trgu šabačkih žrtava, paradom obeležila kraj svog srednjoškolskog obrazovanja i pridružila se plesu tolerancije, koji se u brojnim gradovima regiona i Evrope izvodi u isto vreme.

Parada posle dve godine pauze (Foto: Distrikt)

Učenici završnih godina svih osam šabačkih srednjih škola povodom manifestacije „Maturantska parada 2022“ plesali su kadril uz Štrausovu operetu „Slepi miš“, ali i uz zvuke tradicionalnog strpskog kola.

Plesu su se pridružili i ostali prisutni (Foto: Distrikt)

Najpre su prošetali gradskim ulicama, koje su sat pre glavnog događaja bile zatvorene za saobraćaj, a onda su se šabački srednjoškolci u narandžastim i crnim majicama, sa belim kišobranima u rukama i pištaljkama, svojim plesom pridružili vršnjacima koji na trgovima širom Evrope u isto vreme igraju pod parolom tolerancije i istovremeno učestvuju u pokušaju obaranja Ginisovog rekorda u masovnom plesu.

Plesali i uz zvuke pesme srspske predstavnice na Evroviziji „In corpore sano“ (Foto: Distrikt)

Organizator ove manifestacije je Grad Šabac, a učenici su koreogrfiju pripremali u svojim školama sa instruktorkom plesa Anom Todorović.

Svideo vam se tekst?