Дистрикт
У покрету

СОЛИДАРНИ КАД ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ – ДОНИРАЈУ СРЕДСТВА ЗА НАБАВКУ РЕСПИРАТОРА

Еликсир Група донира 30 милиона динара за набавку респиратора и медицинске опреме за подршку здравственом систему Србије. Са циљем спасавања живота људи и повећања стабилности здравственог система, процењено је да ће најефикаснија набавка ићи преко институција државе, наводи Зорица Поповић, извршна директорка Еликсир Групе.
– Солидарност и одговорност су у овим данима најважнији. Ова донација значи више шансе за спасавање живота људи, више стабилности за наш здравствени систем и подршку здравственим радницима. Пословни систем Еликсир Групе се и у овом, као и у свим својим пословним активностима, руководи начелом да су “људи на првом месту”. Средства су намењена набавци респиратора и неопходне заштитне опреме за здравствене раднике, па ће ово, верујемо, бити подршка оболелима, лекарима и техничарима у целој нашој земљи. Мислим да је сада јако важно показати одговорност и према запосленима и заштитити их, али и сачувати пословну активност и радна места, што ми чинимо за око 1.500 запослених у свом пословном систему. Важно је поштовати све наложене мере државних институција, које улажу напоре да се ова ситуација превазиђе на најбољи начин – казала је Поповић.

Зорица Поповић, извршна директорка Еликсир Групе (Фото: приватна архива)

Еликсир група, преко Еликсир Фондације, која је чланица Српског филантропског форума наставља друштвено одговорни и хуманитарни ангажман и у наредном периоду.
– Ових дана имамо на делу добру, солидарну Србију, ону у коју верујемо. Еликсир Фондација је са Хуманим срцем Шапца међу најактивнијим чланицама Српског филантропског форума, показујући колико је важно бити одговоран према својим запосленим, својој локалној заједници и својој држави. Активности фондације и компаније су трајне и њихов интензитет и обим се снажно увећавају када расту и потребе. Ово је најбољи пример синергије одговора на локалне потребе и одговора на највеће изазове друштва, кроз лични, породични ангажман, остваривање максималне сарадње са локалном самоуправом и локалним актерима, и ангажмана на националном нивоу, кроз породичну компанију, корпоративну фондацију и удружење грађана које има снажно партнерство са локалном заједницом – истиче Веран Матић, извршни директор Српског филантропског форума.

Донација вредна 30 милиона динара ( Фото: приватна архива)

Према инструкцији Владе Републике Србије, Еликсир Група средства је уплатила Републичком фонду здравственог осигурања, који ће намену одредити према приоритетима и потребама.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима