Дистрикт
Друштво

ЗБОГ КРШЕЊА САМОИЗОЛАЦИЈЕ ДОБИО ОСАМ МЕСЕЦИ КУЋНОГ ЗАТВОРА

Током протекла 24 сата у Шапцу није било кршења самоизолација и забране кретања, док су 23. марта два лица прекршила меру самоизолације, а забрана кретања се поштовала.
Од почетка увођења мера у Шапцу девет особа прекршило је самоизолацију, а на нивоу Полицијске управе њих 13, и против тих лица поднете су  кривичне пријаве.
Како сазнајемо једном лицу из околине Шапца због кршења мера самоизолације, по Споразуму о признању кривице, одређена је мара кућног затвора, односно ношење наногице у трајању од осам месеци, док су остали упућени у притворске јединице у Вршцу, Пожаревцу и Пироту до изрицања кривичне санкције. Они се смештају заједно са притвореницима из целе Србије који крше уведене мере.
Одлука о самоизолацији може се изрећи и усмено, и она је обавезујућа. Лице које прекрши ову меру, одмах стиче услов за притвор.
Забрану кретања од увођења ванредног стања прекршило је 6 лица у Шапцу, а на нивоу управе поднето је  12 прекршајних и 4 кривичне пријаве.
Што се тиче лица старијих од 65 година и забране кретања, поднете су 4 прекршајне пријаве и 1 кривична.
Полиција и повереник за извршење кривичних санкција прате сва лица којима су изречене мере. Сви који прекрше мере самоизолације по хитном поступку одређује им се притвор
Под надзором у Мачванском округу тренутно је 1405 лица, 15 је тестирано, а сви пристигли резултати негативни су на COVID 19.

 

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима