Дистрикт
Друштво

ШАПЧАНИН БРИЉИРАО У КВИЗУ – ЗНАЊЕ ТРЕБА ЦЕНИТИ!

Оборили су рекорде гледаности, знања и освојеног износа. Шабачки професор Дарко Вучићевић и млади студенти Бојан Милошевић, Арсеније Арсић и Синиша Вулић из Београда, одушевили су гледаоце Божићне епизоде квиза Потера, када су победили трагача Жарка Стевановића и освојили рекордних 1.080.000 динара.

Јединствено искуство (Фото: приватна архива)

Шапчанин Дарко Вучићевић, професор информатике у ОШ „Јанко Веселиновић“ показао је изванредно сналажење у квизу, и са младим саиграчима, са којима је освојио вредну награду, доказао да је знање увек на цени.

Прво учешће у квизу, једна од најгледанијих епизода и оборен рекорд. Четворица такмичара заједно су победила трагача Жарка Стевановића и милионски износ поделила на равне части.

–              У првој игри сам дао одговор на 8 питања, а како сам био последњи у низу изабрао сам најмању суму да бих остао у тиму са њима. После сам размишљао да сам ипак могао и са средњом сумом да прођем. Кључно је играти као тим и то је савет свима који дођу да играју. Била је симпатична ситуација када је Жарко ушао и видео 23 тачна одговора, прокоментарисао је – боље да идем, шта узалуд да одговарам. Веома је тешко стићи тај резултат – објашњава Дарко Вучићевић.

Савети од најискуснијих (Фото: приватна архива)

А на пријаву за такмичење у једном од најпопуларнијих квизова навео га је полицијски час и вишак времена услед пандемије коронавируса.

Било је знања, логике, али и среће.

–              Задовољан сам, знао сам одговоре на питања која сматрам да је требало да знам, а оно што нисам знао, нисам. У другом делу са понуђеним одговорима се послужите логиком, то увек причам и мојим ученицима. Ако не знате шта је, знате шта није, а било је и среће, рецимо, питање имена града са регистрацијом ПЖ – ја сам рођени Шапчанин, а мој отац је из Пожеге – каже такмичар.

Рекорд знања у емисији (Фото: приватна архива)

Да је знање најважнији ресурс, сем образовним и педагошким приступом, нацији и својим ученицима, учешћем у квизу, доказао је и личним примером.

– Време је да се знање цени – у свим сферама живота, у различитим областима, не само у професији. Момци који су се са мном такмичили су веома млади људи, али су изнад просека, не само по знању него и по начину размишљања, визији будућности. Васпитани су, културни. Оно што су показали није пуко гомилање чињеница – каже Дарко и објашњава да се ни сам никада није припремао за нешто слично, већ да је оно што је показао интелектуални одговор његове генерације.

Уз добру екипу треме није било (Фото: приватна архива)

– То су уобичајена интересовања од малих ногу, одрастао сам уз школски програм РТС-а, Бранка Коцкицу, Политикин забавник се читао кући, сада информације сазнајемо путем интернета, занимљивих страница. Волим да путујем, па онда кроз путовања сазнам доста, као мали сам проучавао географске карте, читао пустоловне књиге. Волим биографије такође.

Иако почетник у оваквим надметањима, научио је да не треба стати код прве препреке.

– Трема је нестала кад сам прочитао прва питања. Сви су фини у продукцији, од продуцента до водитеља. Јован Мемедовић је фантастичан човек, трудио се да нас опусти. Један од савета и осталим такмичарима је ако се деси да не знамо одговор на питање из области професије, да не размишљамо о томе, него да наставимо. Људи се успаниче, стану им мисли, то је лоше – поручује професор.

Велико интересовање медија (Фото: приватна архива)

Победници квиза не престају да постављају нове рекорде – тема су интересовања многих медија и радозналих гледалаца, из чега произлази убеђење да њихово време тек долази.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима