Дистрикт
У фокусу

РЕКОРДАН БРОЈ ТЕСТИРАНИХ! НЕМА ИНФИЦИРАНИХ У ШАПЦУ

Ветеринарски специјалистички институт у Шапцу јуче је обрадио рекордан број узорака на Ковид 19 – чак 289, што је дупло више од пројектованих капацитета ове установе. Осим 173 узорка из Мачванског округа, у лабораторији Ветеринарског института, која поседује ПИ СИ АР методу за тестирање на корону, обрађено је 116 узорака из Колубарског округа. Тестирање које је завршено у касним вечерњим сатима показало је да у Шапцу нема инфицираних овим вирусом, док је незнатно порастао број новооболелих у Лозници. Под здравственим надзором у округу је 519, док је у Шапцу и даље стање непормењено и инфицирано је 69 особа.

Раде даноноћно (Фото: Дистрикт.рс)

У Ветеринарском институту кажу да су у ванредним околностима радили ванредним капацитетима, али најављују да ускоро почеињу и са редовним активностима:
– Ми смо мукотрпним радом који је трајао до касних вечерњих сати јучер успели да истестирамо дупло више узорака. Међутим, ми сада почињемо редован програм мера и за недељу дана нас очекује максимум посла, тако да ћемо ангажовати све расположиве капацитете. Све ветеринарске станице почињу редован посао, а то за нас то значи појачан капацитет. Поново ћемо урадити реорганизацију. Тестирање на Ковид ћемо радити у поподневним сатима, а пре подне посао који смо до сада радили, и све то у појачаном капацитету – објашњава др вет. мед. Никола Милутиновић, директор Ветеринарског специјалистичког института Шабац.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима