Дистрикт
Друштво

ВЕЖБАЊЕ ПОД МАСКАМА

Након изолације која је привремено затворила теретане и фитнес центре, од данас су и ови објекти почели са радом. Довољно је времена да се пре лета линија доведе у ред, али под одређеним условима који се морају испоштовати. Највреднији Шапчани почели су да вежбају одмах, а да је све по пропису види се у теретани Urban Gym.

Пре вежбања дезинфекција руку (Фото: Дистрикт)

Да је извајана фигура ствар физичке кондиције, али и карактера, овог пролећа показаће они најупорнији. За почетак, сви који би да вежбају свој термин морају заказати унапред, како би се могло организовати међусобно растојање између вежбача од два метра. На тренерима и власницима објекта је да евиденцију воде редовно.

Што се мора, није тешко (Фото: Дистрикт)

Правилник о понашању у објектима који подразумевају близак физички контакт морају поштовати запослени, као и корисници. Једна од најважнијих мера је ношење заштитне опреме – маски и рукавица, запослени током целокупног радног времена, а корисници услуга приликом тренинга.

У Urban Gym-u поштовале су се мере (Фото: Дистрикт)

У низ превентивних мера спада и честа дезинфекција простора, рекреативне опреме и справа за вежбање – приликом сваког уласка запослених и корисника неопходно је вршити дезинфекција руку са препаратом на бази 70% алкохола. Исти степен важности има и редовно проветравање просторија, посебно на почетку и краја радног дана. Коришћење заједничких, помоћних просторија, као што су кафе кухиње, свлачионице, туш кабине, могуће је само уколико постоји могућност да се након сваког коришћења изврши дезинфекција те просторије.

Вежбање под маскама (Фото: Дистрикт)

Детаљна упутства за безбеднији боравак у салама за вежбање и рекреацију налажу и да корисници услуга морају користити сопствене пешкире и друга средства личне хигијене.
У случају сумње да неко од запослених има симптоме заразе, (повишена температура и један од знакова и симптома – кашаљ, краткоћа даха и отежано дисање) одговорно лице клуба дужно је да, без одлагања удаљи запосленог из просторија клуба, са препоруком да се одмах јави надлежном дому здравља – Ковид амбуланти.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима