Дистрикт
У фокусу

ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ ТЕСТИРАНИХ У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ

У Мачванском округу данас је узето 9 узорака за тестирање на корона вирус и то 4 из Шапца, 3 из Лознице, 1 из Крупња, 1 из Богатића. Један пацијент је хоспитализован. Јуче, 25.03.2020.године узета су 4 узорка и то од особа из Прњавора, Дуваништа по један и два из Шапца.
Закључно са 25.03. тестирно је петнаест пацијената и сви обрађени резултати негативни су на корона вирус. Резултати данас узетих узорака се чекају.
Под здравствени надзор стављено је 29 особа са и без решења санитарне инспекције. Они имају самоизолацију у трајању од 14 и 28 дана. Сви су без тегоба.
Већи број наших суграђана је под надзором 28 дана.
Под здравственим надзором је на Мачванском округу 1434 особа.

Прати се ситуација у целом округу

Надлежни прате ситуацију у целом округу, као и примену мера заштите.
– На иницијативу начелника Мачванског округа, данас смо обишли здравствене установе на територији Града Лозница – Општу болницу и Дом здравља, као и Специјалну болницу за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи. Одржали смо састанак са Командантом штаба за ванредне ситуације градоначеллником Лознице Видојем Петровићем и директорима здравствених установа, и извршили обилазак ради провере превентивних активности и спремности да се одговори на пријем ЦОВИД19 позитивних пацијената – каже др Бранко Вујковић, директор Завода за јавно здравље Шабац.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима