Distrikt
Društvo

PONUDIO AUTO NA LICITACIJU DA BI POMOGAO BOLESNOM MLADIĆU

Humani Danijel Šokčanić ponudio je auto u dobrotvorne svrhe, kako bi se prikupio novac za lečenje Dragana Savića Cvikija iz Mačvanskog Metkovića. Danijelu ovo nije prva humana akcija, jer kako kaže, možda će tako podstaći i druge da pomognu Draganu koji se leči od tumora na mozgu.

-Vozilo se nalazi u Bogatiću i spremno je za registraciju na ime kupca. Cena je 3000€, a sav prihod uplaćujete na račun koji je naveden za pomoć Cvikiju i sa dokazom o uplati preuzimate automobil. Ukoliko niste zainteresovani za vozilo, pomozite uplatom donacija koliko ste u mogućnosti. Vaše malo nekome znači mnogo – napisao je na svom Fejsbuk profilu Danijel.

Ponudio auto na licitaciju da pomogne boleksnom mladiću (Foto: privatna arhiva)

Ovaj humani mladi čovek živi i radi u Nemačkoj. Tu je došao pre pet godina, ali, kako kaže nije zaboravio odakle je i kako krenuo.

– I ja sam iz Mačve, iz Crne Bare, ali nisam zaboravio šta sam bio. Ja potičem iz siromašne porodice, ali ne zaboravljam odakle i kako sam krenuo. U Nemačku sam došao sa 100 evra – kaže ovaj humani mladić.

Kada je čuo za priču svog zemljaka, odmah se uključio u akciju. Na koncertu organizovanom za pomoć Draganu donirao je deo sredstava, a po povratku u Nemačku odlučio je da ponudi automobil u humanitarne svrhe. Iako ovog mladića nikada nije upoznao, njegova sudbina ga je dotakla.

-Naša je dužnost da pomognemo. Nećemo ništa odneti u grob. Ja sam to radio i ranije. Nadam se da ću tako motivisati i druge da se uključe u ovakve humane akcije – priča.

Dečko kome je potrebna maša pomoć

Nažalost, kako kaže, često se dogodi da ljudi učestvuju u licitaciji ali ne pojave na kraju. Međutim, osim razočarenja, to Danijela ne sprečava da pomaže drugima.

-Ovde me hrabri to što njemu terapija pomaže. Kada sam to čuo, shvatio sam da ima nade. Jedna terapija košta 160 hiljada dinara nedeljno, i što je najvažnije, pomaže mu. Neka ovo bude za dve terapije i biće nešto – zaključuje Danijel.

-Dragan Savić je momak iz Mačvanskog Metkovića, rođen 1995 godine. Odrastao je bez majke, sa ocem i bratom. Imao je život pred sobom, devojku, auto, otvorio malu molersko-gipsarsku firmu, kupio kuću, počeo da je sređuje…Ali, u julu 2022. dijagnostikovan mu je melanom na mozgu, koji je ubrzo i operisan. Na nesreću tumor se javlja postoperativno i duž kičmene moždine. Dragan je upućen na terapiju zračenjem, ali nakon 4 zračne seanse moralo se prekinuti zbog lošeg fizičkog stanja. Poslat je kući na simptomatsku terapiju ali se stanje pogoršavalo. Pre nekih mesec dana kada sam ga posetio, Dragan nije znao ni ko sam, nije me video, ležao je samo. Pre par dana bio sam opet kod njega, na pitanje kako je, rekao je “BORBA DOKTORE”…
Dragan danas nema bolove, jede, pomera noge, može da priča, zna sa kim priča, nema teškoće sa stolicom i mokrenjem. Ali svaka sreća ima i svoju nesreću. Terapija koja je omogućila to sve košta 160.000 nedeljno, plus uvođenje još jednog leka bi koštalo oko 60.000 nedeljno. Dragan je prve terepije dobio, ali da bi dobio ovu bitku,trebaće dosta sredstava, potrebna je novčana pomoć. Akcijom koju su organizovali meštani i fudbalski klub prikupljena su značajna sredstva, ali trebaće još puno i ne sme se sada stati. NAJBITNIJE JE DA SE OBJAVE DELE, ŠERUJU, videće i vaši prijatelji iz Beograda, Niša, Sarajeva, Beča, Minhena, pomoći će…Dragan Savić može da pobedi, pomozimo mu. Vaše priloge možete odneti lično Draganovom ocu, možete ih predati u Crveni krst Bogatić ili u veterinarsku stanicu Ervet u Metkoviću, Belotiću i Badovincima.Takođe, možete uplatiti na žiro račun 205-9001031409640-75… PODELI DA BELI POBEDI!!!!

Svideo vam se tekst?