Дистрикт
Друштво

ПОНУДИО АУТО НА ЛИЦИТАЦИЈУ ДА БИ ПОМОГАО БОЛЕСНОМ МЛАДИЋУ

Хумани Данијел Шокчанић понудио је ауто у добротворне сврхе, како би се прикупио новац за лечење Драгана Савића Цвикија из Мачванског Метковића. Данијелу ово није прва хумана акција, јер како каже, можда ће тако подстаћи и друге да помогну Драгану који се лечи од тумора на мозгу.

-Возило се налази у Богатићу и спремно је за регистрацију на име купца. Цена је 3000€, а сав приход уплаћујете на рачун који је наведен за помоћ Цвикију и са доказом о уплати преузимате аутомобил. Уколико нисте заинтересовани за возило, помозите уплатом донација колико сте у могућности. Ваше мало некоме значи много – написао је на свом Фејсбук профилу Данијел.

Понудио ауто на лицитацију да помогне болексном младићу (Фото: приватна архива)

Овај хумани млади човек живи и ради у Немачкој. Ту је дошао пре пет година, али, како каже није заборавио одакле је и како кренуо.

– И ја сам из Мачве, из Црне Баре, али нисам заборавио шта сам био. Ја потичем из сиромашне породице, али не заборављам одакле и како сам кренуо. У Немачку сам дошао са 100 евра – каже овај хумани младић.

Када је чуо за причу свог земљака, одмах се укључио у акцију. На концерту организованом за помоћ Драгану донирао је део средстава, а по повратку у Немачку одлучио је да понуди аутомобил у хуманитарне сврхе. Иако овог младића никада није упознао, његова судбина га је дотакла.

-Наша је дужност да помогнемо. Нећемо ништа однети у гроб. Ја сам то радио и раније. Надам се да ћу тако мотивисати и друге да се укључе у овакве хумане акције – прича.

Дечко коме је потребна маша помоћ

Нажалост, како каже, често се догоди да људи учествују у лицитацији али не појаве на крају. Међутим, осим разочарења, то Данијела не спречава да помаже другима.

-Овде ме храбри то што њему терапија помаже. Када сам то чуо, схватио сам да има наде. Једна терапија кошта 160 хиљада динара недељно, и што је најважније, помаже му. Нека ово буде за две терапије и биће нешто – закључује Данијел.

-Драган Савић је момак из Мачванског Метковића, рођен 1995 године. Одрастао је без мајке, са оцем и братом. Имао је живот пред собом, девојку, ауто, отворио малу молерско-гипсарску фирму, купио кућу, почео да је сређује…Али, у јулу 2022. дијагностикован му је меланом на мозгу, који је убрзо и оперисан. На несрећу тумор се јавља постоперативно и дуж кичмене мождине. Драган је упућен на терапију зрачењем, али након 4 зрачне сеансе морало се прекинути због лошег физичког стања. Послат је кући на симптоматску терапију али се стање погоршавало. Пре неких месец дана када сам га посетио, Драган није знао ни ко сам, није ме видео, лежао је само. Пре пар дана био сам опет код њега, на питање како је, рекао је „БОРБА ДОКТОРЕ“…
Драган данас нема болове, једе, помера ноге, може да прича, зна са ким прича, нема тешкоће са столицом и мокрењем. Али свака срећа има и своју несрећу. Терапија која је омогућила то све кошта 160.000 недељно, плус увођење још једног лека би коштало око 60.000 недељно. Драган је прве терепије добио, али да би добио ову битку,требаће доста средстава, потребна је новчана помоћ. Акцијом коју су организовали мештани и фудбалски клуб прикупљена су значајна средства, али требаће још пуно и не сме се сада стати. НАЈБИТНИЈЕ ЈЕ ДА СЕ ОБЈАВЕ ДЕЛЕ, ШЕРУЈУ, видеће и ваши пријатељи из Београда, Ниша, Сарајева, Беча, Минхена, помоћи ће…Драган Савић може да победи, помозимо му. Ваше прилоге можете однети лично Драгановом оцу, можете их предати у Црвени крст Богатић или у ветеринарску станицу Ервет у Метковићу, Белотићу и Бадовинцима.Такође, можете уплатити на жиро рачун 205-9001031409640-75… ПОДЕЛИ ДА БЕЛИ ПОБЕДИ!!!!

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима