Distrikt
U fokusu

POD NADZOROM U OKRUGU 1348 OSOBA. OD DANAS ZA GRAĐANE DEZINFEKCIONA SREDSTVA NA DEVET LOKACIJA

Danas su, na devet lokacija u gradu, postavljeni kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju (natrijum hipohlorit) koje građani mogu sipati u flaše i poneti kući za dezinfekciju površina koje su izložene dodiru ruku. Kanisteri će biti punjeni po potrebi, a ukoliko građani primete da su prazni mogu obavestiti komunalnu policiju o tome na broj telefona 345-700 kako bi kanisteri bili dopunjeni.
Lokacije su sledeće: Ulica Mačvanska, kod autobuske stanice, na Čaviću ispred Doma kulture, ispred zgrade Mesne zajednice „Žika Popović“ kao i ispred zgrade Mesne zajednice „Šipurske livade i Kasarske livade. Kanisteri se nalaze i ispred igraonice Kiko na Letnjikovcu, na Triangli kod arterskog bunara, ispred Zorkinog solitera i kod parka u Masarikovoj ulici.

Kanister sa dezinfekcionim sredstvom (Izvor: Sabac.rs)

Doneta je i odluka da se parking od danas ne naplaćuje. Pored toga, neće se plaćati ni vrtić, a novina je i da će korisnicima narodne kuhinje paketi hrane stizati na kućnu adresu. Prva isporuka paketa hrane za korisnike narodne kuhinje počeće sutra u 11 časova.

Dana 23.03.2020. godine pod zdravstveni nadzor stavljeno je 47 osoba, sa i bez rešenja sanitarne inspekcije. Svi su bez tegoba, a samoizolacija za većinu njih je 28 dana.
Po opštinama:
– Šabac – 23 osobe
– Loznica – 12 osoba
– Koceljeva – 6 osoba
– Krupanj – 1 osoba
– Mali Zvornik – 1 osoba
– Vladimirci – 4 osobe

Pod zdravstvenim nadzorom je ukupno 1348 osoba koji su došli iz zemalja sa visokom transmisijom virusa COVID 19, od 16.03.2020.godine. U Mačvanskom okrugu nema potvrđenih pozitivnih slučajeva virusa COVID 19.

 

Svideo vam se tekst?