Дистрикт
Друштво

Обреновићи добијају нови дом

После наше приче о петочланој породици Обреновић (link) из села Јаловик код Владимираца, која живи на ивици егзистенције, јавила се шабачка хуманитарка, Ружица Поповић, председница Фонда “Хумано срце Шапца”, желећи да им помогне. Одмах је започела реконструкцију трошне куће, а план је да ускоро добију нови дом, са купатилом, водом и струјом, и условима достојним човека.

Загрљај пун наде (Фото: Ј. Губелић)

Са осмехом и сузама  Милица и Милена дочекују  Ружу Поповић, њихову последњу наду да им живот у трошном дому учини  срећнијим. А Ружа, шабачка хуманитарка, која је изградила небројено домова за сиромашне, чим је видела нашу причу, разумела је њихову патњу и кренула чак у другу општину да им помогне.
“Ми не постављамо “црвене линије” када су деца и њихова патња у питању. Наш циљ је да ниједно дете не буде гладно и без крова над главом. За мене је њихова патња камен у грудима, ког морам да се ослободим. Чим сам видела њихову животну причу, ја сам кренула одмах да им помогнем”, прича Ружа Поповић, шабачка хуманитарка, која је изградила на десетине домова.

Милена ће добити своју собу (Фото: Ј. Губелић)

Један сусрет са четворо деце и самохраном мајком, која зарађује само у надници, био је довољан да крене у акцију реконструкције куће.
“Добиће купатило, воду, струју и још једну просторију. Све ћемо средити, убацити намештај, завесе, радни сто…Набавићемо све што им је потребно за пристојан живот. И не само то, пратићемо њихово одрастање. Већ смо им донели храну да деца не буду гладна, а и у будућности, они ће бити део нашег програма како би постали људи”, прича Ружа.

Милица помажће мајсторима (Фото: Ј. Губелић)

Живот у кршу и нехуманим условима, без струје и воде, ускоро ће бити прошлост. До сада су сви домаћи радили на комоди, на смену, а сада ће имати довољно кревета, собу за учење, радни сто. И Милена ће, по први пут, моћи за рођендан да позове своје другаре кући.
“Ја до сада никог нисам могла да позовем. Сада ћу моћи да зовем другаре. Имаћи своју собу. Имаћемо купатило. Много сам срећна”, прича најмлађа Милена.

Ружа Поповић, најхуманија Шапчанка чији је циљ да нема гладне деце и без крова над главом (Фото: Ј Губелић)

Мајка је и данас у надници, па је домаћица и домаћин Милица, средњошколка, која је и поред тешког живота одличан ђак. Сада ће бити још боља у условима достојним човека.
“Све док постоје овакви људи, овај свет ће бити лепши. Хвала тетка Ружи што је ово учинила за нас. Пресрећни смо”, каже Милица.

Обреновићи ускоро добијају дом достојан живота (Фото: Ј. Губелић)

Помоћи ће и општина Владимирци јер је Ружа Поповић све покренула, свесна да живот многих породица зависи само од људске доброте.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима