Distrikt
Društvo

NJIHOVA MUZIKA DUŠU LEČI (VIDEO)

Na inicijativu nastavnice Verice Mitrović i učenika Muzičke škole “Mihailo Vukdragović” na najlepši mogući način i kako dolikuje đacima ove ugledne škole, čestitali su najradosniji praznik Vaskrs. Oni su, u kućnim uslovima, snimili muzičku numeru sa jasnom porukom, jer, kako ističu, muzika dušu leči. Okupljeni oko iste ideje, iz različitih mesta, u svojim sobama i ispred telefona, pevali su kao da to čine pred publikom u koncertnoj dvorani.
-To su učenici naše škole koji su imali tehničke uslove da naprave snimak, bili najbrži, jer kao što i sami znate, praznik ne može da čeka, a pritom smo radili još jedan važan projekat. Verujem da smo uspeli da ulepšamo bar malo našim sugrađanima najradosniji praznik, jer muzika dušu leči – kaže profesorka Verica Mitrović.
U muzičkoj numeri su učestvovali su: klavirska pratnja – Irena Nikačević, prof. solfeđa i teoretskih predmeta koja svira iz Beograda, a pevaju Irina Brodić, Katarina Mitrović, Milica Lolić , Vladana Danojlić, Aleksandra Senić, Kristina Isailović, Anastasija Bogdanović, Danilo Mitrović, Jovan i Mladen Kaličanin, svi iz Šapca, zatim Vanja Mijailović iz Matijevca i Milica Tursunović iz Loznice. Tehnička podrška bio je bivši učenik škole, Aleksandar Tadić, student VIŠER – a, smer Audio i video tehnologije.

Svideo vam se tekst?