Дистрикт
Друштво

НАЈБОЉИ У ПОДРИЊУ

По 63. пут пехаре и плакете добила су најважнија имена спорта у Подрињу. Традиционалним избором недељника Гласа Подриња награде је добило 15 спортиста, спортских колектива и спортских радника овог краја.

Признања додељена на свечаности у Градској кући (Фото: SABAC.RS)

Читалаоци Гласа Подриња својим гласовима одлучили су се за атлетичарку Милицу Познановић и боксера Семиза Аличић као најбоље спортисте, док су Рвачки клуб “Витез“ прогласили најбољим спортским колективом.

Најважнија појединачна признања по избору спортског жирија добили су спортисти Митар Паликућа и Гордана Пешић, а Кајак клуб “Зорка” изабран је за најбољи спортски колектив.

Милица Познановић (Фото: Глас Подриња)

Већ две године епидемиолошка ситуација прави озбиљне проблеме, многа су такмичења изостављена или рестриктивно реализована, међутим, то спортистима у Подрињу није сметало да потврде своја одличја. А високе резултате житељи овог краја умеју да цене.

– Свака награда доста значи и наравно да ми је велика част да су моји суграђани изабрали мене да награде – каже Милица Познановић, најбоља спортискиња по оцени публике и додаје:

– Прошла година била ми је једна од најуспешнијих, две златне медаље на Јуниорском првенству државе, две сребрне на Сениорском, улазак у старију јуниорску репрезентацију.

Семиз Аличић (Фото: Глас Подриња)

Један од најперспективнијих боксера у последње време каже да је посебан утисак када Шапчани кажу да је најбољи.

– Много ми значи ово признање јер сам у прошлој години уложио доста труда и рада и на крају се све исплатило – каже млади боксер и као најзначајнији успех издваја Сениорско државно првенство, када је освојио златну медаљу и Светско првенство на ком је остварио две победе.

Гордана Пешић (Фото: Глас Подриња)

Прва места у категорији тренера Подриња поделили су Жељко Јокић (РК Металопластика) и Немања Личанин (ВК Шабац), а међу младим спортистима награду су добили Јана Лукић (ТК Летњиковац) и Никола Кљајић (ТК Шабац).

Плакете за најзаслужније (Фото: Глас Подриња)

Плакете за животно дело и допринос развоју спорта Подриња додељене су Јови Кнежевићу и Славку Синђелићу, а постхумна плакета намењена је Ђорђу Петровићу.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима