Distrikt
Društvo U pokretu

MEDICINSKA I UMETNIČKA „OTVORILE SRCA“ ZA SVOJE SUGRAĐANE

Učenici Medicinske i Škole primenjenih umetnosti, školsku slavu Svetog Savu po dvanaesti put proslavili su manifestacijom „Škole otvorenog srca“. Sneg i niska temperatura nisu ih sprečili da uz svetosavsku himnu, dobro raspoloženje, poslastice i topao čaj, ugreju srca prolaznika u Dobropoljskoj ulici, ali i onih kojima je to najpotrebnije.

Akcija “Škole otvorenog srca” (Foto: Distrikt)

Akcija „Škole otvorenog srca“, koja se na platou između dve škole održava od 2010. godine, za cilj ima vrednovanje prijateljstva i humanosti u duhu današnjeg praznika.

– Ovom manifestacijom tradicionalno negujemo ono što je lepo, dobro i što u nama pokreće izuzetne vrednosti. U duhu Svetosavlja svi zajedno negujemo dobre međususedske odnose, a učenici dve škole koriste ovu priliku da se međusobno upoznaju, kolege da se druže, gosti uvek budu lepo ugošćeni, a sve što preostane u humanitarne svrhe uputimo ugroženim kategorijama stanovništva – poručila je Biljana Đuknić, direktorka Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“.

Osmesi otopili sneg (Foto: Distrikt)

Šabačke pekare i marketi odvojili su deo svojih proizvoda kako bi podržali plemenitu ideju učenika i nastavnika. Baloni, slane i slatke poslastice, voće i šolja toplog napitka, ulepšali su dan svima koji su se našli u „sokaku otvorenog srca“.

Sneg i niska temperature ih nisu sprečili da budu dobri domaćini (Foto: Distrikt)

A da sve bude veselije i lepše, zaslužni su oni koji u školi pored znanja, uče da budu i dobri ljudi i građani.

Učenici su se potrudili oko dekorisanja (Foto: Distrikt)

– Ovo je jedna veoma pozitivna manifestacija, podstiče druženje i humanost koju moji drugari svakako poseduju, i siguran sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti da organizujemo slične akcije i da radimo još dosta dobrih stvari – rekao je Luka Stanimirović, predsednik Učeničkog parlamenta Medicinske škole.

Baloni da razvesele (Foto: Distrikt)

Sve preostale namirnice prosleđene su materijalno ugroženom stanovništvu.

Svideo vam se tekst?